Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '07

 
Kategori
Müzik
 

Hey Bob!

Hey Bob!
 

Dünya çalkalanıyor, CIA devletlerin içine kadar sızmış ve politikalarına yön veriyor, sağcısı solcusu öfkeden önünü göremiyor fakat dünyanın bambaşka bir noktasında garip bir ses insanları etrafına toplamaya başlıyor. Önce “Birleşmiş Afrika” (United Afrika) diyor ve başlıyor şarkılarını söylemeye. Yaşam felsefesi tüm bu olumsuzluklara karşı umursamaz bir tavır sergileyip “hey, siz savaşa devam edin. Biz Marihuana içip keyfimize bakacağız” diyor. Uyuşturucu kullanmasını ne yadırgayan ne eleştiren var. Zaten öyle olsaydı da umurunda olmazdı ya…

“Uzaydan dünyaya bakıldığında nasıl görünüyoruz?” sorusuna en güzel cevabı veriyor Bob Marley: tüm dünya para, pul, kapitalizm, sanayileşme ve bin bir türlü “ıvır zıvır” konuyla uğraşırken Jamaika’da bir adam insanları etrafına toplayıp gitarının telleriyle onlara mutluluk sesleri çıkartıyor. Tabi bu arada Raggee müziğini de üzerinde Bob Marley damgasıyla dünyaya tanıtıyor.

Kadınları da iyi tanıyor Bob. “No women no cry” (Kadın yok, gözyaşı yok) diyerek kadınları anlamaya basit ve kalıcı bir çözüm sunuyor. Zaman geçiyor ve ünü tüm dünyaya hızla yayılıyor. Afrika’nın herhangi bir köşesinde minik bir çocuk Kaya’yı mırıldanırken Amerika’nın lüks bir semtinde başka bir çocuk da şarkının devamını getirebiliyor.

Dünya dönmeye devam ediyor ve o dünyaya şarkı söyleyerek meydan okuyor. Bob Marley öldükten sonra oğlu ve hayranları her yıl coşkulu bir şekilde doğum gününü kutluyor. Eminin yukarıdan mırıldanıyordur “boş ver, yaşamana bak”.

 
Toplam blog
: 128
: 1989
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

Gözlerini kapat ve düşün: bir cümle kaç kişide farklı etki yaratır? Birbirimizi anlamanın gittikçe z..