Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '13

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Hipnotik fenomenlerin parapsikolojide kullanimi

Hipnotik fenomenlerin parapsikolojide kullanimi
 

Insanin dogasi


Hipnozun Parapsikolojide Kullanimi

Sigmund Freud ve C.G.Jung’un insan psikoloji sinde bilinç disi faktörünün bilince ve davranislar üzerindeki etkisi arastirmalari ve bu dönem hipnotik çalismalar bu iki bilim adaminin davranis terapilerinde yaklasimlarini ve bilinci etkileyen dinamikler üzerinde ayrima düsürmüstür.

Jung arketipleri, insanligin yasamis oldugu bilgilerin ve korkularin bir türlü herbirimizin alt belleklerine kayitlanmis oldugunu söyler. Dogal olarak eski bir hikayenin tüm insanligin bilinçaltlarinda izleri oldugu anlami bireysel deneyim olmadan kazanilmis yetiler fikrini anlatir. Dinlerde ve mistik hikayelerde ortak özellikleri bu baglamda birlestirebiliriz.

1950’li yillarda basta A.B.D ve yine karsi blokta istihbarat örgütlerinin ilgisini çeken beyin yikama ve istenilen komutu yerine getiren birey projeleri tamamen hipnozla baslayan insan zihninin bilinmeyenlerine yapilmis yolculuklarda kesfedilen zihne ait parametrelerdir.

Birçok teorisyen hala bu alana süpheyle bakmaktadir. Fakat gerçek trans sirasinda ulasilan kabaca bilinçaltinin bilinç kadar savunmasi yoktur .Hipnolog kisinin alt bellegindeki deger yargilari kavramlari veya sibernitik anlamda mikroçipleri ile oynayarak onda yeni bir inanç ve davranis modeli olusturur. Ve iste o zaman ona vereceginiz tüm emirlere itaat eden ve bunu hiçbir zaman bilmeyen bir insan olur.

Kenedy suikastinde onu öldüren katilin sorgulamasinda hipnoz altinda verilen emirlerin hiçbir sekilde hatirlanmadigi dikkat çekmistir. Kendi çalismalarim sirasinda trans altinda bir kisiye bilinçli hale geçtiginde sag ayaginin altinda siddetli bir kasinmak olacak dedigim zaman verilen sürede itaat de önemlidir. Kisi bunu gerçeklestirir. Bu ayagin neden kasindigi sorusuna bilinçli olarak ya bilmedigini, ya da bilincinde kasinmaya sebep olabilecek bir bilgiyle cevap verir:”Bu ya mantardir, ya ter”. Baska bir gerekçe sunamaz. Yani bilincin disi bilinç kadar disa dönük olmayip savunma kriterleri zayiftir. Bu bilgi maalesef çok kötü amaçlarla kullanima açiktir.

Yine hipnoz açiklamalarinda çok duydugunuz bir fenomen bu yöntem herkese uygulanabilir mi ?

Cevabim evet: Narko-hipnoz (anestezi ilaçlari ile) direnç gösteren her insana uygulanabilir. Beyin yikama ve sartlandirmalarda çok iyi bir psikiyatri bilgisine ihtiyaç vardir.

Amerika’da, CIA’ nin bir mankeni on yil süre ile hipnotik emirlerle kullandigini bildiren çok ciddi çalismalar vardir.

 
Toplam blog
: 4
: 236
Kayıt tarihi
: 12.11.13
 
 

1963 yılında İzmir’de dünyaya geldim. Eczacılık Fakültesi mezunuyum.Metafizik, Parapsikoloji, Spi..