Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Hrant Dink ve Ermeni olayları

Hrant Dink ve Ermeni olayları
 

“Bizi bizle olmayanlar değil, bizle olanlar mahvedecektir” S&S


Ülkemizi son yıllar içerisinde dönem dönem meşgul eden bir konu Agos Gazetesi Genel Yayın yönetmeni  Hrant Dink’in öldürülmesi, bu ölüm sadece bir gazetecinin öldürülmesi olayı değil, aslında bildiğimiz diğer gazeteci ölümleri gibi de değil! Bu yazımda Hrant Dink’in öldürülmesi ve sonrasında gelişen ulusal ve uluslararası etkilerinden bahsedeceğim.

19 Ocak 2007 Cuma günü  saat 15 dolaylarında Agos Gazetesi önünde kandırılmış bir genç, sonuçlarını bilmediği ve ülkeyi karıştıracak o eylemi gerçekleştiriyor. Ogün Samast 3 el ateş ederek sadace Hrant’ın hayatını karartmıyor. Sıktığı kurşunlarla Türkiye’nin aleyhine olacak bir çok olayın tetiklenmesine neden oluyor.  Gazeteci Hrant Dink 17 yaşında bir çoçuğun saldırısı sonuncunda hayatını kaybediyor. Ya sonrasında… 

Türk-Ermeni fesatlığı

Osmanlı’dan beri iç içe yaşamış bir toplum olan Türk-Ermeni halkları.. Türkiye’de diğer milletler gibi birlikte kardeşçe, dostça yaşayan iki topluma nifak sokmak isteyenler 17 yaşında bir genci kullanarak ülkede infial yaratmayı başarmış görünüyor. Hrant Dink’in ölümü üzerinden 5 yıl geçti. Geçen süre içerisinde yargının verdiği kararlardan tutun, yargıyı protesto etmek için sokağa çıkan insanlara kadar herkes bilerek veya bilmeyerek bu sürece destek vererek ülkenin bütünlüğünün bozulmasına hizmet ediyor. Dış güçlerin, ülkemizde görmek istediği tabloyu biz onlara altın tepsi içersinde sunuyoruz. Gazeteci Dink’in öldürülmesinde tekikçi Ogün Samast, azmettirici olarak ismi geçen Yasin Hayal’in ülkücü/milliyetçi olarak görünmesi bu olaylarda yapılmak istenenin özetidir aslında.. Bozuk olan Türk-Ermeni ilişkilerinin ve uluslar arası siyaset arenasında ‘Ermeni Soykırımı’ ismi altında Türkiye’ye yaptırım uygulamak isteyen ve olmayan bir soykırımı kabul ettirmek için gerekli çabaları gösteren malum devletlerin eline Hrant Dink olayı ile bir koz daha verildi. Sadece bunlada kalmayıp birlikte yaşayan bir ülkenin vatandaşları arasında “Ermeni-Türk” ayrımını zihinlere kazındı.

***

Seneryo aynı yeni aktör Ermeniler

2007 yılından sonraki olaylara bakarsak 2007 öncesideki Türk-Kürt ayrımcılığının zihinlere yerleştirilmek istenmesine benzetebiliriz. Hrant Dink’in öldürülmesiyle amaçlanan ülkede Türk-Ermeni ayrımcılığının yapılmak istenmesi, Türkiye’de yaşayan ermenilerin Türklere karşı düşüncelerinin değiştirilmesi için bir tohumdur. Görülüyor ki Hrant Dink olayı artık bir tohum olmaktan çıkmış filizlenmiştir. Burda bize ve özellikle ülkemizde yaşayan Ermeni Vatandaşlarımıza düşen görev oynanan oyunları bozmak için aklı selim olmak, olaylara gündemin akışına kapılarak davranmamaktır.

***

Son söz; Bir ülkeyi parçalamak istiyorsanız, ülke içinde yaşayan halkın arasına çeşitli nedenlerden dolayı nifak sokarsınız. Hrant Dink, Ogün Samast bu iş için seçilmiş kurbanlardır. Düşüncesinden dolayı bir insanın öldürülmesini demokrasi değil, insanlık ayıbıdır. Olaya sadace bir cinayet olarak bakmak sorunun çözüm yolunu kapatır. Fransa’nın “Sözde Ermeni soykırımını” inkar edenlere karşı cezayı ön gören yasayı kabul etmesi ve Ermenistan’ın tutumları bu olayların ucunun nereye dayandığını bizlere göstermektedir. 

“Bizi bizle olmayanlar değil, bizle olanlar mahvedecektir”

-

S&S(Her Zaman Önde)

SAMET SERBEST

http://twitter.com/SAMETSERBEST

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..