Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '12

 
Kategori
Magazin
 

Hülya Avşar ve Photoshop

Hülya Avşar ve Photoshop
 

Hülya Avşar Armonisi


Yaşadığı aşkları, evlilikleri, toplumsal olaylar hakkındaki söylemleri, sinema filmlerindeki sahneleri, yaptığı shov programları, verdiği frikikleri, oynadığı tenisi, şarkıcılığı, şarkı ve yetenek yarışmalarındaki juri üyelikleri, en son Antalya Altın Portakal Film Festivalindeki Juri Başkanlığı nedeni ile hep gündemde olan o. (Bir de sanırım hatırladığım kadarı ile çok kaliteli diye iddia edilen üniversitelerimizden İTÜ’de verdiği konferansta hocalar dahil öğrenciler tarafından çokça ilgi gösterilen) HÜLYA AVŞAR

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, Bodrum tatilinde magazin kameralarına mayolu yakalanmasının ardından magazin basınında günlerce selülitleri konuşuldu. Hülya Avşar, Gülben Ergen’in manşete taşınan mayolu görüntülerinin ardından stüdyoda poz verdi. Garip bir açıklama eşliğinde gönderdiği fotoğraflarda Hülya Avşar'ın en az 20 kilo inceltilmiş hali gözlerden kaçmadı.

Mayokini ile objektif karşısına geçen Avşar, medya kuruluşlarına gönderdiği açıklamada “Kariyerinde 52 sinema filmine imza atan Hülya Avşar, 30. sinema yılını St. Tropez’de ailesi ve arkadaşlarıyla kutlayacak”diye yazdırdı.

Hülya Avşar’ın tenis turnuvasında çektirip basına servis ettiği fotoğrafı görenler, photoshop’un bir hayli abartıldığını belirterek “Bu fizik Maria Sharapova’da bile yok” demekten kendilerini alamadı. Hülya Avşar’ın TED Spor Kulübü’nde başlayan “Papia-Hülya Cup” isimli turnuvasından fotoğraflar basına servis edildi. Hazırlık maçında kilolu görüntüsüyle dikkat çeken Avşar’ın, fotoğraflarda photoshop uygulamasıyla incecik hale getirilmesi şaşkınlık yarattı. Fotoğrafları görenler photoshop’un çok abartıldığına dikkat çekerek “42 beden Hülya 38 bedene” düşürülmüş. Bu fizik, muhteşem güzelliğiyle tanınan dünyaca ünlü tenisçi “Maria Sharapova’da bile yok” demekten kendilerini alamadı.

Hülya Avşar, geleneksel Hülya Cup Tenis Turnuvası'na hazırlandığı sırada Levent Tenis Kulübü'nde düzenlenen bir başka turnuvada partneri ünlü diş hekimi Metin Gürel'le rakiplerini yenerek bir üst tura çıkan Avşar'ın baldırlarındaki "Çekenin..." yazısı dikkat çekti.

Habertürk gazetesinden Mehmet Çalışkan'ın haberine göre tenis oynarken kameraların sürekli olarak bacaklarına odaklanmasını protesto etmek için baldırına "Çekenin..." yazdırdığını söyleyen Avşar şöyle konuştu:

"Tenis oynarken etek giymek istiyorum ama güneşli havalarda bacaklarımda selülit varmış gibi görünüyor. Oysaki selülitim yok. Ne yapsam bacaklarım çekilecek. Bari bacaklarıma ilan alayım da bir işe yarasınlar."

Photoshop grafiklerimizi ve fotoğraflarınızı "şekillendirebileceğimiz" bir resim editörüdür. Dijital ortamdaki herhangi bir sabit görüntüyle ilgili renk ayarlarını yapabileceğiniz dünyanın en popüler programıdır. Elimizdeki fotografik metayla ilgili satürasyon, kontrast, ışık gibi görüntüdeki renklerin tüm özellikleri ile ilgilenebilmenizi sağlamaktadır. Bu üstün özellikleri sayesinde bu alanda bir standart olmuştur. Basım yayın organları başta olmak üzere renk ve resimlerle uğraşan her alandaki kuruluş ve kişiler için Photoshop alanında tek ve değişilmez programlardan birisidir.

Yok olduğunu iddia ediyor ama eğer varsa selülit için Hülyaya yazdığım bloğu okumasını öneririm.

Photoshop, kendini kanıtlamış çok başarılı bir resim programı. Hülya Avşarın da başarıları ortada. İyi bir ikili oluşturmuşlar, photoshopun Hülyaya bir beden kazandırması abartılmamalı normal sayılmalı belki de.

Herkese, doğal resimli ve photoshopsuz bir YAŞAM dilerim.

Nizamettin BİBER

Uzman İnşaat Mühendisi

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..