Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '12

 
Kategori
Magazin
 

Sesime gel! - Ferhan PETEK Köşem Sultan

Sesime gel! - Ferhan PETEK Köşem Sultan
 

“Ömür Gedik dinliyorum kulaklarım kapalı” haftasından da çıkmak üzereyiz.
O kadar çok yüklendik o kadar çok dilimize doladık ki kızceğizin ününe ün katmak ile kalmadık bir de sessizliği ile attığı dayaklara maruz kaldık. Şu en son altın portakal olayından bahsettiğimi anladınız bile zaten. Biraz açıkladı teknik dedi ses dedi o dedi bu dedi köşeye çekildi. Ama ne twitter’daki çalkalanmaları durdurdu ne de ortaya çıktığı iddia edilen rezalete engel olabildi.

Adını her söylemem ya da yazmam gerektiğinde soyadını Huysuz Virjin’in yapmasına bayıldığım gibi Güdük, Gedik, gidip, Yitik, Bitik vs. şeklinde değiştirmeden bunu yapamadığım Ömürcük aslında öyle boş biri değil. İngiliz Dilolojisi mezunu ama bir şekilde müzik ve sinema alanlarından sanata giriş yapmış oldukça da kültürlü bir kadın.

Müzik geçmişi onu pek de ileri götürememiş en azından bugünlere getirememiş anlaşıldığı kadarıyla ama pes etmekten yana da değil. Çok yükleniyoruz aslında diye düşünmeye her başladığım anın altında ise hayvanlar için yaptıkları var. Haytap ile çalışmaları, Haçiko için oldukça denebilecek kadar başarı gösterdiği Benzemez Kimse Sana programında yaptıkları derken gerçek hayvan severlerin kalbinde samimiyeti ile olduğunu umduğumuz bir şekilde taht kurmuş durumda.

Ramazan iftar çadırının yanından geçerken “sokak köpekleri için neden böyle çadırlar olmasın” diyerek gündeme oturmuş bir kadın hangi konuda ne kadar reklam için yapmadı gerçekten kendi sözleriydi ya da kendi fikriydi dedirtebilir ki?

Kelebek kanatlarında düzenli olarak yazdığı yazıları okuyamıyor başlasam da devamını getiremeyecek kadar parçalı, pek bir yere gitmeyen ve her okuyanı kendine bağlayıp sürükleyemeyen cümleler kurduğunu düşünüyor olabilirim. Ama yine de en azından yapıyor uğraşıyor ve sadece “ünlü” olan sevgilisinin gölgesinde kalmamayı adının yalnızca onunla anılmaması için kendi olarak da var olmaya çalışıyor olması bile takdire şayan. Biz zaten önce bir ismi alır göklere çıkarır sonra bir güzel yerden yere vurur adını bir şekilde anmaya devam ederiz. Kendi olarak var olmaya çalışan birini ise eğer yanında başka bir bildik isim var ise ona bağlar bir de öyle yereriz.

Geçen haftalarda isyankâr çocuk Halil Sızayi Parçalabeniciklioğlugil’den bahsederken de yazım da adını geçirmiş olduğum Ömür Gedik albüm yapmasa daha çok sevinirdik diyenlere de maruz kalıyor. Eğer işin içinde hayvanlar için yapmaya çalıştıkları, hakkını kendi başına savunamayan o gürültülü görünen ama aslında sessiz canlılar için uğraşma durumu olmasaydı belki ben de o kişiler arasında olabilirdim.

En cesaret gerektiren en “söylemeyeydi eyiydi” dedirttiği şarkıları söylemeye devam ediyor olabilir Ömür Gedik. Ama söylüyor işte deniyor ve bir şekilde yapıyor. Bunu beğenmeyenler bir de kendileri denesinler.
Sen söyle Ömür Gedik, biz o çaresiz hayvanlar için de olsa dinleriz. Sen söyle Ömür Gedik biz sadece yapmaya çalıştıklarının hatırına bile seni dinleriz.
Bu kadar çok boşa çıkan ses varken ve Ömür Gedik’inki en azından bir amaç için çıkıyorken neden dinlemeyelim ki zaten?


Ferhan PETEK
Köşem Sultan ®

http://www.facebook.com/pages/Ferhan-Petek/40815501931

https://twitter.com/#!/Fername

 
Toplam blog
: 56
: 358
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Köşem Sultan Ferhan PETEK kimdir ki ? Yaşı olmayan kadın. Kendi yaşar, kendi yazar, kend..