- Kategori
- Yemek - Mutfak
Humus mezesi
Kayseriden bir arkadaşımız gelmişti bende 3 gün kaldılar. Yemeklerimizi çok begendiler. Sabah kahvaltısını hazırlıyordum kahvaltıda çökelek salatası , zeytin salatası, cevizli biber ve hummus hazırladım. Hummusu hazırlarken bayan dayanamayıp bana söyle dedi '' hayretler içimdeyim her şeyin salatasını yapıyorsunuz çok ilginç '' demişti . Gerçekten biz her bir otun , sebzenin , bakliyatın saltasını yapar ve herkesi hayretler içinde bırakırız :)
HUMMUS ( hatay yöresi )
MALZEMELER: 2 su bardagı haşlanmış nohut - 1 kahve fincanı tahin - tuz - 1 limon suyu - 3 diş sarımsak - kimyon - zeytin yagı - maydonoz - pulbiber
YAPILIŞI : Çok iyi haşlanmış olan nohutu bir derin kabın içine koyun eger varsa haşlama suyundanda 1 çay bardagı suyu koyun içine limon suyunu , tahini , sarımsagı ve kimyonu koyup blendırla püre kaline gelene kadar çırpın . Tabaga konun ve yayın üzerine maydonoz, pul biber ve yag ile süsleyip servise sunun . afiyet olsun
NOT: Hatayda mumusun üzerine yumurta kırarak veya üzerine et kavurarakta servis ediliyor. Zeytin yagı yerine tereyagda eritip koyabilirsiniz. ( Ben tereyaglı seviyorum)