​ İbrahim'in suçu ne? / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

İbrahim'in suçu ne?

İbrahim'in suçu ne?
 

İbrahim S.K bir yurdum insanı, Türkiye'de doğmuş Türkiye'de büyümüş ama Türkiye'de doyamamış, bunun sonucunda tasını tarağını toplayıp elin çekik gözlü diyarına göç etmiş. İbrahim, Japonya'da meydana gelen deprem sırasında, camdan atladığı tespit edilen tek kişi. 

İbrahim'in olay hakkındaki, deprem sırasında evimdeydim deprem olunca aşağı atladım sonra içeri girdim bir daha artçı şok olunca yine aşağı atladım, şeklindeki açıklaması insanın suratında bir tebessüm bırakmıyor değil. Adama bak iki kere atlamış deyip İbrahim'e gülmeli miyiz? Bence bir kere daha düşünmekte fayda var. 

Önelikle İbrahim'in evlere şenlik ülkesine bakmak lazım; İbrahim'in ülkesinde kimine rabbim Cleveland der kimine de Başkabakan, toprak altında gömülmek mesleğin kaderinde var der. İnsanlık tarihinin en büyük felaketlerinden birne şahit olan İbrahim'in Japonya'daki ortalama evi sağlam kalırken; ülkesinde İbrahim'in yaşadığı depremin yanında komik kalan depremde bir şehir haritadan silinmiş, 15 bin bina yıkılmış ilginç bir şekilde de devlet tarafından 15 bin ölü olduğu açıklanmıştır.İbrahim'in ülkesinde kimse kardeşim gecenin üçünde herkes evindeyken 15 bin bina yıkılıyorsa nasıl oluyorda sadece 15 bin ölü var diye sormamıştır. 

İbrahim'in ülkesinde tek bir inşaat anlayışı bulunur, oda Ali-Dibo dur.Daha depremin olduğu gün, denizin altına tünel yapan Japonların, tüneli verdikleri fiyatı bir kuruş aşmadan tam zamanın da bitirdikleri, buna karşılık aynı projede istasyonları yapacak olan yurdum müteahhit firmasının tren istasyonu yapacağız diye devletin 1.5 milyar dolarını hortumladıkları, karşılığında da tek bir çivi çakmadıklarının ortaya çıkmış olması güler misin ağlar mısın durumu değildir de nedir? 

İbrahim'in ülkesinde 10 yıldır koca koca profesörler, burada olacak ortalama bir depremde bu şehrin 60% ı yıkılır derken, stat inşa ederken bir Allah'ın kuruşunu almayan devlet, insanların canını kurtarmak için yapılması gereken güçlendirme çalışmalarını yapmak için, bir Allah'ın kuruşu bütçe ayırmamakta bir sıkıntı görmemiştir. 

İbrahim'in ülkesinde Mimarlar Odası, belediye tarafından onaylı, 1030 binayı inceler ve 90% ının ruhsat almaya uygun olmadığını görür. Aradan 3 yıl geçer ve sonuç olarak aslen ruhsat almaya uygun olmayan söz konusu binaların bitirilerek ruhsat aldıkları görülür. Bu duruma karşı devlet herhangi bir işlem yapmaz, zira o binaları denetlemek ile yükümlü insanlar en önemli test olan biat testini geçip, yeterince padişahım çok yaşa demişlerdir. Tabi dört duvar bir çatı sahibi olmanın kaderinde bunların altında ezilmek olduğu da unutulmamalıdır; şayet beğenmiyorsanız ananızı da alıp arzu ettiğiniz bir yere gidebilirsiniz. 

Ey okuyucu, sence de artık İbrahim'e gülmeyi bırakıp, camdan atlama antremanlarına başlamanın ya da arkandan bu işin kaderinde bu var şeklinde açıklama yapacaklardan, kurtulmanın zamanı gelmedi mi? 

 
Toplam blog
: 16
: 635
Kayıt tarihi
: 24.03.10
 
 

Boş Adam;hiçbir şey hakkında her şeyi paylaşan insan. Gündelik yaşamda karşılaştığınız sinir bozucu ..