Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '22

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İçindeki Çocuğu Besle

Merhaba, 
 
  Salı günleri demek, sizlerle buluşmak demek benim için. Bu hafta çocukluğumuzun öneminden bahsetmek istiyorum. Geleceğimizin temellerinin atıldığı o özel  ve önemli dönemde neler yaşandı acaba?
 
  Bir çocuk ne ister, ne bekler ailesinden? Beklentisi ve istekleri karşılanmadığı zaman neler yaşar? Hangi tohumlar atılır o küçücük dünyasına? Ve yetişkin olduğunda birey, kendini ararken içerideki o küçük çocuk ile karşılaşmaz mı?  Aslında o çocuk nasıl bir çocukluk geçirdiyse, yetişkinlik dönemi de onun yansıması olmaz mı? Soru sormak ve doğru soruyu sormak, yeni kapılar açar insana, ufkunu genişletir. Yoksa kurban bilinci ile hep 'neden ben' sorusuna cevap ararsak, kısır bir  döngünün içerisine sıkışıp kalınır. 
 
  Çocukken nasıl bir süreçten geçeriz? Hep bir merak ve coşku yok mudur eylemlerde? Yürümek için bir bebek önce emekler, birdenbire yürümeye başlamaz değil mi? Ya da ilk defa bir yiyecek ile karşılaştığında  nasıl büyük bir heyecan ve merak ile o yiyeceği incelemez mi? Büyüme süreci hep bir keşif ve sık tekrarlar ile geçer. Bir şeyi  öğrenene kadar, başarısız  olur tekrar dener, dener yine dener ve sonunda başarı gelir. Ne zaman zihin devreye girer, o zaman ona ne kodlandıysa onu yaşamaya başlar. "Koşma, düşersin..." "Soğuk su içme hasta olursun..."
 
"Yapma, gitme, az konuş, sus cevap verme..."
"Babana söylerim..." "Ödevini yapmazsan..." daha niceleri gibi...
 
  Yıllar sonra mutsuzluğumuzun sebeplerini, yeterince duygusal olarak beslenmemiş içimizdeki çocukta aramıyor muyuz?  Bugüne kadar hep bir yanımız eksik olarak var olmaya çalışıp, tam olmak için uğraşmadık mı? İçimizdeki çocuğa sarılmak her şeyi bir anda  çözer mi? Belki de bana küstü, kızgın, mutsuz...Ona ulaşmadan, onun nerede takılı kaldığını bulamadan hep bir şeyler eksik olacak hayatımızda...
  İçinizdeki çocuğu beslediğiniz günler olsun hayatınızda...
 
  Bir başka yazıda görüşmek dileğiyle,
 
 
  Hayalleriniz gerçek olsun...????
 
Toplam blog
: 13
: 69
Kayıt tarihi
: 14.02.22
 
 

Merhaba, Erinç, ben. 1981, İstanbul doğumluyum. İngilizce Öğretmenliği Mezunuyum, Sosyoloji okuma..