Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '14

 
Kategori
Uzay
 

İlginç bir Ufo Hikayesi ve Hipnoz

İlginç bir Ufo Hikayesi ve Hipnoz
 

http://hipnozvemutluluk.com/2014/10/ilginc-bir-ufo-vakasi-ve-hipnoz/

Rendelsham Forest vakası UFO olayları arasında en ilginç ve bilinenlerinden birisidir. İngiltere'nin Rosswell i olarak da adlandırılan bu olayı farklı kılan en önemli unsur ise tanıklardır. Zira tanıklar sıradan insanlar değil bölgede bulun hava üssünün deneyimli personelidir. İngiltere'nin Suffolk bölgesinde bulunan Rendelsham ormanı  Bentwaters ve Woodsbridge Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) üslerinin hemen yanı başındadır. Woodbridge üssü aynı zamanda ABD hava kuvvetlerinin de konuşlandığı bir üstür. 1980 yılında meydana gelen olay 26-29 aralık tarihleri arasında üst üste yaşanan garip ışıklar saçan bir cismin ormanın ve üssün üzerinde görülmesiyle başlar. Doğal olarak olayın ilk görgü tanıkları da üsde görevli havacı personeldir.

Bu UFO vakasını diğerlerinden ayıran en önemli iki özelliği bulunmaktadır. Bunlardan ilki aracın yere inmesi  ve bu sayede çok yakından görülebilmesi  hatta ona dokunulabilmesidir. Diğer önemli bir özelliği ise olaya şahit olanların tamamının deneyimli hava subaylarında oluşmasıdır. Radar üssü tarafından da aracın varlığı teyit edilmiş izleyen günlerde çevrede yaşayan sivillerin de başvurusu üzerine olay polis kayıtlarına yansımıştır.

penninston

                                                                      (Halt ve Penninston)

Şu soruyu sorabilirsiniz, hipnoterapiyle ilgili bir sitede UFO olayının ne işi var diye. Aslında bu yazıyı yazmadan önce ben de düşündüm ama hem UFO vakalarına meraklı olanlara hem de hipnoterapinin değişik uygulamalarına bir örnek olması amacıyla yazmaya karar verdim. UFO nun görülmesinden sonra araçla iletişime geçen iki isim öne çıkmaktadır. Bunlardan birisi üs komutanı  Albay Charles Halt ve Başçavuş Jim Penniston. Her iki görevli olaydan sonra gizli servis tarafından da sorgulanırlar ve gizlilik yemini ettirilirler; hatta bu konuda kendilerine bir belge de imzalattırılır. Bu sorgulamalar sırasında bazı ilaçların kullanılarak hafızalarının etkisizleştirilmeye çalışıldığı iddiaları da ortaya atılır. Kamuoyunda  Halt ve Penninston ın öne çıkmasının sebebi emekli olduktan sonra UFO araştırmacılarına ve National Geografic gibi belgesel kanallarına röportaj vermeyi kabul etmeleridir. Hepsinden önemlisi araca en çok yaklaşan hatta dokunan tanıklar olmalarıdır. Ancak, olayın meydana geldiği zamanlarla raporlarda belirtilen zamanlar arasında farklılıklar olduğu ortaya çıkar. Görgü tanıkları hatırladıkları ile raporları ve kendi notlarını karılaştırdıklarında hafızalarında boşluklar olduğunu fark ederler.

Aradan yıllar geçmesine rağmen tanıklar,  yaşadıklarının stres ve sıkıntısını üzerlerinden atamazlar. Hem bu sıkıntılarının giderilmesi hem de olayın tüm detaylarının ortaya çıkartılması için ikna edilerek  hipnoterapi ve regresyon (hipnoterapide duyguyu yaratan olayın olduğu zamana dönüş) tedavisini kabul ederler. Bilinen bu en meşhur UFO olaylarından birisi olayın üzerinden 14 yıl geçtikten sonra daha da ilginç bir hal almaya başlamıştır zira tanıklardan Çavuş Jim Penninston hipnoterapi seanlarının kayda alınmasını ve yayınlanmasını kabul etmiştir!

 

 
 
 

 

Penninston bu seanslar sırasında, istihbarat tarafından sorgulanış detaylarından UFO ya dokunuşuna, ve aracın üzerindeki sembollerin biçimine kadar sarsıcı bir çok bilgiyi hatırlar. Hatta Penninston olaydan sonra telepatik iletişimle aldığını iddia ettiği binari (0-1 lerden oluşan) kod sistemi ile şifrelenmiş mesajları bile en ince ayrıntısına kadar hatırlar.

Evet sevgili dostlar, UFO lara inanıp inanmamak ayrı bir tartışma konusu tabiî ki, ama bu ilginç olayda da görüleceği üzere hipnoterapinin böylesine özel durumlarda dahi ne derece etkin bir şekilde kullanılabildiğine dair ilginç bir vaka olması açısından Rendelsham ormanı vakasını paylaştım sizlerle.

Söz açılmışken regresyon konusunda bir iki bilgi vermeden geçmek de olmaz. Danışanların veya olaya ilgi duyanların hipnoz kelimesini duyar duymaz ilk sordukları şey ''geçmişimle yüzleşmem ya da çocukluğuma dönmem şart mı?'' sorusudur. Hipnoz tedavisi hakkındaki spekülatif yayınların ve bazen de yerli yersiz kullanılan terimler nedeniyle haklı olarak insanların aklına bu tip sorular  gelebilmektedir. Şunu belirtmemde fayda var, regresyon hipnoterapi de kullanılan oldukça etkin ve önemli tekniklerden birisidir ancak her zaman kullanılan bir yöntem değildir. Kaldı ki regresyon ancak  terapistin önerisi ve ''danışanın onayıyla'' uygulanabilir.

Rendelsham ormanı vakasıyla detaylı bilgi almak isteyenler için aşağıda ilginç olabileceğini düşündüğüm bir kaç kaynak da paylaştım, UFO meraklılarına da tavsiye ederim.  Görüşmek üzere sevgiler :)

http://www.therendleshamforestincident.com/ http://en.wikipedia.org/wiki/Rendlesham_Forest_incident

http://www.openminds.tv/ufo-servicemen-drugged/6844

http://www.roswellproof.com/rendlesham_pictorial.html

http://www.ianridpath.com/ufo/pennistonnotebook.htm

  

 
Toplam blog
: 22
: 278
Kayıt tarihi
: 01.09.14
 
 

1963 Yılında İstanbul'da doğdum. Üniversite Eğitimimden sonra (Marmara Üniversitesi İktisat) yakl..