Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '13

 
Kategori
İlişkiler
 

İlişkide güven

İlişkide güven
 

Bir insana güven duyabilmek ve karşınızdakine güven verebilmek ilişkilerin en hassas ve en zor noktası…

Kadın, erkek ayrımı yapmıyorum. Her iki cinsin de  aklı başında ve doğru dürüst bir ilişki yaşamak isteyenleri önce güvenmek istiyor!

Güvenmeyi, karşımızdaki  kişinin  bizi sevdiğinden emin olmak biçiminde algılıyoruz çoğu zaman. Halbuki güvenmek;aşk,sevgi gibi duyguların çok ötesinde o kişinin KİM olduğuna ilişkin net bir fikir sahibi olmamızdır.

Genellikle bir ilişkinin başında her iki cins de kendisini açık etmek istemez.Özellikle de erkekler! Gözler, tartar, kimileri taktik yapar Kötü niyetten değil illa,erkek böyle görmüş,böyle öğrenmiştir. Erkeklik gururu zedelenmesin,kontrol onun elinde olsun ister.Kırılmak,yara almak istemez. Karşısındakini çözmek ister.Ne var ki çözmenin yolu,çözülmekten geçer.Kişi kim olduğunu göstermedikçe, karşındaki insanın kim olduğunu asla bilemez.Kadın daha isteklidir anlamaya ve anlatmaya…Ancak o da erkekten etkilenir,kendisini bir türlü rahat hissedemez.” Benim için ne düşünür” kaygısı her iki tarafın da kendisini olduğu gibi ifade edememesine neden olur ve belki de çok güzel gidebilecek bir ilişki eninde sonunda kopar bir yerden ya da hiç başlayamaz.

Bir insanın kendisini olduğu gibi gösterebilmesi bir olgunluk,bir demlenme süreci sonunda olur.Ne olduğunu, kim olduğunu gerçekçi bir gözle görebilmek,kendine güvenmek ve kendini kendine kabul ettirebilmek gerek önce… Ancak o zaman “ben buyum” deme cesaretine sahip olabiliyoruz.

En doğru ve en güvenilir ilişki, artılarıyla eksileriyle ama sahici kimliklerimizle yaşadığımız ilişkilerdir. Bunun için özgüven ve samimiyet gerekiyor. Sevgi ve kabullenme gerekiyor. Açık ve net olmak, hesapsız davranmak sağlam bir ilişkiyi başlatır ve götürür. Ancak o zaman iki kişiden bir insana dönüşürsünüz. Kim olduğunu anlayamadığınız ya da sizin kim olduğunuzu anlayamayan insanla yol bitmez.

Pek çok ilişki; yalanlar, aldatmalar, güven problemi yüzünden bitiyor. Bunların hepsi de bir kimlik problemidir aslında… Küçük yalanlar,ya da pembe yalanlar dediğimiz türdekiler de düpedüz yalan! O an karşınızdakini mutlu etmek ya da kaybetmemek için de olsa kandırıyorsunuz ve kandırılmak hiç kimsenin hak ettiği bir şey değildir.

Çiftler ilişki sırasında olduğu gibi, ayrılık zamanı geldiğinde de dürüstlüğü elden bırakmamalı. Güvensizlik ayrılık sebebi olmamalı…O ihtimal devreye girmeden teşekkür ederek,birbirine değer göstererek bitmeli.

Şartlar değişir, duygular değişir ve bunlar kabul edilebilir ama KİM olduğumuz asla değişmemeli…

Neyseki o olmak;giderken de yanıltmamak,arkadan vurmamak gerek diyorum ben! Hiçbir konuda… Karşımızdakine ve kendimize duyduğumuz saygı gereği…
 

 
Toplam blog
: 115
: 830
Kayıt tarihi
: 18.11.12
 
 

1967 yılında İstanbul'da doğdum.Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden 1988 yılınd..