Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1967 yılında İstanbul'da doğdum.Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden 1988 yılında mezun oldum. İstanbul da Bakış Danışmanlık ve Community Stress Prevention Center uzmanları tarafından verilen Çift ve Aile Terapisi programını tamamladım.  Özel okullarda PDR uzmanı, Akademik Koordinatör ve Yönetici olarak çalış..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Okumadan Yazar Olma Çabası

" Nasılsa he malın bir alıcısı bulunur ". Bir toplulukta her konuda hangi malın rağbet gördüğü de genel olarak o topumun genel düzeyini, ilgi ve yönelimlerini belirliyor zaten. Sizin yazarlık konusu üstünden bulunduğunuz serzenişi, ben sanattan, siyasete her alana genelleyeyim izninizle. Kolay yoldan, emek harcamadan, etik gözetmeden, iyi bir ürün ortaya koyma, faydalı bir katkı sunma amacı olmadan, zengin, ünlü ya da muktedir olmak kolay. Çünkü genel " alıcı" profili bu! insanın yapısında tembellik ve kolaycılığa, taklitçiliğe bir temayül var ama fark yaratan ve ismini yazdıranlar, yazınızın başında belirttiğiniz " kişisel gelişme " ve bunun sonucu olarak da üreten ve özgün olanlar olmuş son tahlilde. Sadece yazın dünyasında değil, her alanda... Bu sebepten her malın bir alıcısı var evet. Ancak değer sadece hak edene veriliyor. Teşekkürler! 0kumadan yazma ve aslında bir bakıma "oldum" deyip, gerçekte "olamama" konusunun altını çizdiğiniz için.

29 Aralık 2020 15:28
Küfürbaz Olduk, Haberimiz Yok

Şahsen benim de çok rahatsız olduğum bir hususa değinmişsiniz. Küfürlü konuşma, ne yazık ki insanların aslında bir nevi deşarj olma yöntemi. Aslında bu davranış yoğun bir depresyonun; saldırganlığın, hayata ve her şeye karşı isyanın, kızgınlığın ve tatminsizliğin göstergesi. Toplumun her kesiminde bu derece yaygın oluşu bile aslında ruh sağlığı açısından ne kadar sağlıksız ve tehlikeli bir noktaya gelindiğini gösteriyor. Dikkat çektiğiniz için teşekkürler...

21 Aralık 2020 14:13
Bilimsel Terapi-Yaşam Koçluğu

Yazınız, son zamanlarda çok mağdur olduğumuz bir gerçeğin altını çizmiş. O gerçek de ülkemiz sokaklarında gezintiye çıksak kolumuzun her bir şeyin koçuna, uzmanına çarpacağı gerçeği! Kişisel gelişim ve yaşam koçluğu da bunun başında geliyor. Bu da bize yurt dışından ithal. Oradaki insanın ekmek arama derdi olmadığı için, maddi dünyada refaha erince manevi dünyada bir anlam arayışı var. NLP uzmanlığı vs adı altında felsefi ve dini metinlerden alıntılarla yeni bir kaynak alanı açtılar. Kişisel gelişim iyidir, bu gezegendeki varlık amacımız kişisel ve bütünsel gelişim içindir ama bu öyle jenerik laflara, saçma olumlamalara, itmelere, çekmelere indirgenecek ve kolaylıkla da gelişilebilecek bir mevzu değil. İnsan küçük bir evren ve o evrene eğitimsiz, donanımsız " bodoslama dalmak", " ayar vermek", geliştirmek, değiştirmek mümkün olmadığı gibi çok da riskli. Cahil cesareti denilen de bu olsa gerek. Para kazanmak etikten daha öncelikli hale gelince durum bu ne yazık ki! Kaleminize sağlık.

16 Aralık 2020 13:58
 
Toplam blog
: 115
: 830
Kayıt tarihi
: 18.11.12