Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

İlker Başbuğ Paşanın serbest bırakılması üzerine

İlker Başbuğ Paşanın serbest bırakılması üzerine
 

İlker Başbuğ


Büyük bir ala - vala ile İlker Başbuğ paşa tutuklu bulunduğu ceza evinden serbest bırakıldı.  Başta Cumhurbaşkanımız A.Gül ve Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan olmak üzere yargının verdiği bu karardan dolayı mutlu olduklarını kamuoyu ile paylaştılar.

Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının 12 Eylül 210 tarihinde yapılan referandum sonucu 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyet Anayasasının bazı maddelerinde değişiklik yapılması hakkındaki kanunla sağlandığını herkesin unutmaması gerekir.

Bu referandum ve yasal düzenlemeler sürecinde muhalefetin takındığı tutumu da bir hatırlayalım. Nasıl bir karşı muhalefet başlattıklarını ve bu referandumu engellemek için neler yaptıklarını biliyoruz.

Şimdi aynı çevreler bu yukarıda sözünü ettiğim Anayasal ve yasal düzenlemeler nedeniyle bu gün serbest bırakılan İlker Başbuğu neredeyse Cumhurbaşkanı yapacaklar.

Hakları var yapsınlar. Buna bir diyeceğimiz yok. Fakat işlerin bu düzeye gelmesindeki rollerini de unutmasınlar.

İlker Başbuğ paşa, hapishane çıkışı yaptığı açıklamalar, yine kamuoyunda hayretle ve ibretle karşılanmıştır. Böyle mi olur yani?

Adam nihayetinde beraat etmiş değildir. Tutuksuz yargılanan bir kişidir ve hakkında kesinleşmemiş olsa bile müebbet hapis cezası vardır.

Böyle bir kişi çıkmış, bütün Ergenekon ve Balyoz davaları sanıklarının masumiyetini savunarak onların da serbest bırakılması gerektiğini ve bunun için sonuna kadar mücadele edeceğini açıklıyor. Pes doğrusu !

İlker paşanın bu savunma refleksinin kaynağı nedir bilinmez ama insanın aklına sanki “birtakım hukuksuzlukları birlikte yaptık bu gün ben serbest isem onlar da serbest olmalıdır” şeklinde bir düşünceyi getirmiyor değil insanın aklına.

Sana ne kardeşim başkalarından sen onların avukatı mısın? Onların hangi suçları işlediklerini nereden biliyorsun? Dosyalarını  inceleyen davalarına bakan avukat ve savcıları mısın?

Şu anda sıradan bir vatandaş olmanın ötesinde hangi yetki ve sorumlulukla konuşuyorsun.

Islak imzalı evraka “Bu bir kağıt parçasıdır” diyen kimdi acaba?

Yine koskoca Roketatar’a “Soba borusu”diyen siz değil miydiniz?

İkide bir basın toplantıları yaparak halkın özgür oyları seçilmiş siyasi iktidara aba altından soba göstermeye çalışan siz değil miydiniz?

Bunları ne çabuk unuttunuz?

Yazıklar olsun diyeceğim başka söylenecek söz bulamıyorum.

Bu kadar cahil bir insanın bu ülkenin Genelkurmay Başkanlığı görevine kadar yükseltilmiş olmasının büyük bir talihsizlik ve hata olduğunu da unutmamak gerekir.

09.03.2014

M.Sadullah SAĞLAM 

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..