Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Insan icinde kac insan barindirir

Merhaba Dostlar,  

Hepimizin icinde uyuyan, asil kendimiz oldugumuz bir insan daha var. Gundelik hayatin kosturmacasi icinde hepimiz farkli maskelerle yasiyoruz. Kisiligimizin sekillenmesinde gecen yillar boyunca aldigimiz egitimlerin, yasadiklarimizin, dinledigimiz hikayelerin, okudugumuz kitaplarin buyuk bir etkisi var. Bir cok insan gundelik hayatta takindigi yuz'u evine gidince, aksam yatinca cikariyor, farkli gruplardaki insanlara farkli goruntuler sergiliyor ve bundan hic etkilenmiyoruz.  

Gunun birinde belki kendi yuzumuzu ozgur birakmayi ogrenecegiz, iste o zaman gercek biz olmayi ogrenecegiz. Cocuklar beni her zaman heyecanlandirirlar, dusundukleri her seyi her an duraksamadan ifade edebilirler, sonra ebeveynlerinden, cevrelerinden, ogretmenlerinden, arkadaslarindan, dusunduklerini her zaman dile getirmemeyi ogrenirler, ilk maskeyi taktiginiz an bunu hic anlamazsiniz, hos bir cok insan bunlari hic dusunmeden de bir omur gecirebiliyor zaten.  

Son zamanlarda cevremde doga ustu guclere daha cok inanan insanlarla karsilasiyorum, bir kismi da ruhlarini ozgurlesme adina cesitli kitaplardan bir cesit hosguru egitimi uyguluyorlar kendilerine, modern Polyannacilik gibi bisey de diyebiliriz, hepsinde gordugum ortak sey ise yuzlerinden bikmis olmalari, ya baska bir yuz ariyorlar kendilerine, yada iclerindeki yuzleri ozgur birakmaya calisiyorlar.  

Baska yuzlerle sergiledigimiz bu goruntulerin temelinde bir davranis bozuklugu olabilir mi? Toplu yasam bizi siradanlastiriyor, belli kaliplar icinde yasamak zorunlulugu, sizden beklenenleri yapmak, farkli insanlari dislamak bu bozukluklarin ilk goze carpanlari. Kapitalist yasamin beslendigi en onemli oge olan harcama, bir sure sonra tutkuya donusuyor, bizi esir alan bu tutku gercek olan her seyin onune gecebiliyor.  

Sosyal paylasim siteleri aslinda kendisi olamayan bir cok insan barindiriyor, kimileri gercek yuzunu aciga cikarirken, kimileri olmak istedikleri insani ancak sanal olarak yasatabiliyorlar.  

Icinizdeki gercek insani kesfetmeniz dilegiyle.  

Ali Sami  

03 Ocak 2010 - Luksemburg  

 
Toplam blog
: 45
: 453
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

Öncelikle merhaba. Bugün 24 Aralık 2010, ben de blog dünyasında yerimi aldım. Merhaba. Hepinize k..