Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İrmik Helvası

İrmik Helvası
 

Malzemeler
    2 su bardağı irmik 1 su bardağı tereyağı 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı yerfıstığı,badem içi veya çam fıstığı
    Tereyağını orta boy bir tencerede eritin.Üzerine irmik ekleyip,yarım saat kısık ateşte kavurun.Kavurmanın 10.-12. dk'sında fıstıkları ilave edin.(genelde tariflerde fıstık kavurma işlemi başlarken eklenir ama helva pişip az soğumaya başladığında fıstıklar koyulaşıp,kararmaya başlıyor.Bu yüzden biraz geç eklemekte yarar var) Ayrı bir tencerede su ile şekeri 3-4 dk. kaynatın.Kavurma işlemi bittiğinde kaynar süt (yavaşça) ve arkasından kaynar şerbeti ilave edin.Hafif ateşte karıştırarak çekmesini sağlayın.6-7 dk. da çok çok kısık ateşte(kıvılcımlı) demlenmesini sağlayın.Karıştırılıp,servis yapın.
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=315
 
Toplam blog
: 35
: 2842
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..