Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '18

 
Kategori
Deneme
 

İsabetli Kararlar, İsabetli Atamalar ve İsabetli Açıklamalar

İsabetli Kararlar, İsabetli Atamalar ve İsabetli Açıklamalar
 

Bir toplumda yetkili ve etkili kişilerin isabetli kararları, isabetli atamaları ve isabetli sözleri ülke insanlarını huzura, mutluluğa ulaştırır. Ummutlarını artırır.

 

Tam isabetli atama:

Eski Genel Kurmay Başkanımız Sayın, Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanı olarak atanması tarihin en isabetli ve yerinde bir ataması olmuştur. Ordumuz artık kendi içinden yetişen emin ellerde. 

 

Tam isabetli açıklama:

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ABD ye seslenerek "ABD de bir malımız var oda vatan haini FETO dur.  Onu orada bırakmayız alacağız"  Sözleri yerinde ve tam isabetli açıklamadır.

Ne yazık ki büyük şeytan ABD  Başkanı Trump bu yerinde ve tam isabetli sözlere kulaklarını tıkamıştır.

 

İsabetli karar :

Hakka, hukuka ve vicdani kanaate uygun verilen yargı kararı mağduru, suçtan zarar görenleri ve toplum vidanını rahatlatır.

Bulutlar ağlamadan yağmur yağmaz. Hiçbir bulut şekli bir değer bulut şekline benzemez.

 

Fırsat karınca misali gelir, rüzgâr hızıyla gider.

Stokçulara fırsat doğdu şimdi ZAM zamanı: Fırsatçılar kapalı depolara girer stokta bulunan tüm malların üzerindeki eski fiyat etiketlerini zayi eder yeni fiyat etiketlerini yapıştırır.

Üreticilerin varı var. Gitse de mallarından gidiyor.  Zavallı tüketicilerin varı yok ki mallarından gitsin giden hep tüketicillerin canından gidiyor.   

Sanma ki gözlerden akan yaşlar sudur.  Bazıları yanan yüreğin kıvılcımları, bazıları mutlu yüreğin sevinci ve bazıları da hüzünlü yüreğin kederidir.

Eğitimde ve istihdamda yer almayan üç buçuk milyon gencimiz gelecek için umut olmaktan çıkmıştır. Umudu olmayan toplumun hayalleri de olmaz.   

Seksen milyon nüfuslu ülkemizde cep teflonu kullananların sayısı altmış milyon olduğu bildiriliyor.  Seksen milyon insanımızdan 56 milyon insanımızın fitreye muhtaç olduğunu Diyanet açıkladı,   

Devlet tek kökten, bir gövdeden, bin bir daldan ve milyonlarca yapraktan meydana gelen çınar misalidir. Bütün gaye çınarın kökü, gövdesi, dalları ve yapraklarının her daim büyümesi ve  gelişmesidir.

Doğan her çocuk insandır. Gerçek insan kimliğini kazansın diye büyütülür, eğitilir. Çocuk akıl çağına girer lakin insani, vicdani ve rahmani düşünceler taşımıyor ise; Boşuna çaba harcama ağaç yetiştir bari gölgesi olur.

İnsanoğlu özde melekten de üstündür. Bazıları  ise söz ve söylemde şeytandan da ötedir. İnsani, vicdani ve rahmani değerler zayi olunca şeytani düşünceler meydanı boş bulur.

Sebze ve meyvelerimiz henüz dalında veya kökünde yetişmeden, insan sağlığına yararlı vitamine sahip olmadan bazı üreticiler tarafından erken ve hileli kazanç elde etmek için dalından, kökünden koparılır satış tezgâhlarına ulaştırılır.

Limonun sarı rengini boş verin limonun yeşil rengi bile oluşmamış bir damla su yok. Çilek ve domatesin içi bembeyaz, armut ve üzümün ise içindeki çekirdekler henüz oluşmamış.

Peki, neden böyle oluyor?

Bazı üreticilerimiz vicdani, ve rahmani düşünceyi kaybetmiş, şeytani düşüncelerle baş başa kalmış da ondan.  Unutmayın dalda yetişen meyve, sapta yetişen sebzedir. Öyleyse salatalık ve domates dahi meyvedir.

Hatay ilimizde üzümün kilosu bir liradan satılırken, üzüm yaprağının kilosunun on liradan satılıyormuş. 

Para henüz icat edilmeden insanlar deniz kabuklarını para yerine kullanırmış. Çakmak kibritten önce icat edilmiş. Eski, eski olur ancak eski her yeniden kıdemli olur.

Hayatı boyunca bir çay kaşığı içi kadar bal üreten arı bile yaratılmış gayesine uygun yaşamış demektir.

Malatya ilimizde 24 ayar altın kaplamalı binanın görüntüsü insanın içini sarı renkte aydınlatıyor. Dünyayı sevenlere duyurulur.  

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..