- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ispanaklı börek
ıspanaklı börek
MALZEME
5 yufka
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı çörek otu
İÇ MALZEME
yarım kilo ıspanak
250 gr lor peynir
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 tane kuru soğan
1 çay kaşığı tuz ( diyet olabilir)
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Ispanaklar yıkanıp ayıklanır ve süzülür. Kuru soğan ince ince tencereye doğranır sıvı yağ katılıp pembeleşinceye kadar pişirilir. Kıyılan ıspanaklar eklenir. Tuz katılarak suyunu çekene kadar kavrulur. Ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır, soğumaya başladığında baharatları ve lor peynirini katarak karıştırılır masa üstüne yufkalar istenilen şekle göre kesimi yapılarak serilir. Yağ 2 yumurta ve bir su bardağı sütle çırpılarak hazır hale getirilmiş likit karışım fırça ile yufka üzerine sürülür.Tam yarım yada istenilen şekilde kesilen yufka üzerine hazırlanmış olan ıspanaklı harç serpilerek yufkalar rulo şeklinde dürülür. Her bir yufka için aynı işlem yapılır.Son işlem olarak ayrı bir kasede çırplmış olan 1 yumurta sarısı fırça ile rulo böreğin üzerine sürülür. Üzerine çörek otu serpilerek fırına verilir 200 derecede pişirilerek kıvama geldiğinde fırından alınır ve servis yapılır.