Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '06

 
Kategori
Sinema
 

İsterik / Addiction

İsterik / Addiction
 

Saplantılar... Düzenli yaşamın sıkıntıları... Çift kişilik yalanlar... Bir kadın... Genç, güzel, çekici... Bir kadın... Evli, anne, kutsal, çalışkan, hırslı...

Parçalanmış duygular içindeki Jonna (Mi Gronlund) 30'lu yaşlarında işinde başarılı bir reklamcı, evinde bir anne, yakışıklı eşi Niklas'a (Nikle Lignell) da iyi bir eştir. Herşey görünürde iyi gitmekte iken, Jonna'nın evi ve işi dışındaki bastırdığı ikinci hali baskın gelmeye başlar. Jonna, bir seks bağımlısıdır. Tek gecelik, Tek adamlık ilişkiler yaşar ve bu bağımlılığını besler, büyütür. Ve "ilkeleri" arasında bir kişi ile ikinci kez ilişki yaşamamak vardır. Bu yüzden işyerinden veya tanıdık çevresinden kimse ile beraber olmaz. Bu kadar entrikası olan Jonna'nın aksine Niklas, gece çocuklarına masal okuyan, sakin, evcimen, Jonna'yı bir kadın değil anne olarak gören bir adamdır ve sürekli bir proje üzerinde çalışarak Jonna ile ilgilenmez. Jonna'nın da bağımlılık katsayısı bu yüzden git gide artmaktadır. Gittiği restoranın garsonundan, bir gece çıkıp gittiği bardaki yalnız adama ya da seyahat amaçlı oraya gelmiş olup macera arayan erkeklere kadar portföyü geniş bir partner topluluğu edinir. Ta ki zengin babasının genç, ukala ve şımarık oğlu yat meraklısı Alex'e kadar. Onunla birlikte oluşu kabusu başlatan olay olur. Çünkü Alex onun tek kerelik macerası değil çok kerelik tutkusuna dönüşür. Ve Alex'in fevri, sinir bozucu, başına buyruk tavırları yüzünden kocasına sürekli yalanlar söyleyerek onunla buluşur. Bu o kadar sıklaşır ki Niklas şüphe duymaya başlar. Bu arada Jonna, yeni bir anlaşma sebebiyle seks bağımlıları ve insan psikolojisi üzerine çalışan ayrıca televizyonda programı olan ünlü bir yazarla tanışır. Kadın ona yardım etmek istese de o durumu kabullenmez. Niklas'ın da şüpheleri içini kemirir. Ve sonunda karısı takip eden Niklas, onu Alex'in yatında görür.

Bir kadının içi ile dışının farkına, ilginin ve ilgisizliğin boyutlarına, seven bir kadının acıkan bağımlılığı yüzünden yıkılan evliliğine ve yalanlar üzerine kurduğu hayatına dair enteresan bir film. Orjinalinin Fince olmasının dışında Türkçe seslendirilmiş. İzleyin derim.

Saygılar Efendim..

 
Toplam blog
: 58
: 883
Kayıt tarihi
: 24.09.06
 
 

Tuti mucize-i guyem ne desem laf değil, çerh ile söyleşemem ayinesi saf değil! Ne acayip... ..