Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İzmir’de, hem de Karşıyaka’nın Bostanlı’sında!

İzmir’de, hem de Karşıyaka’nın Bostanlı’sında!
 

Kaynak:İnternet


Karşıyaka İzmir’in en modern ilçelerinden biridir, Bostanlı da ilçeye yakışan seçkin semtlerden biridir; hani en mini şortunuzla dolaştığınızda yadırganmazsınız desem, yeterince anlatmış olurum sanırım.

Erkekler de ayaklarında terlikler, üzerlerinde şık atletler ve şortlar ile rahatça gezerler…

Son dönemlerde, yani yaklaşık yedi yıldan bu yana, kıvırtmadan söylemek gerekirse AKP iktidarıyla birlikte Bostanlı’da dahi değişiklikler gözlemliyordum da, bu kadarını görmemiştim, pes vallaha!

Özel bir hastanede karşılaştık, sıkma başlı genç bir hanımın kızıydı, pembe bir türban ile bezenmişti saçları, görünmüyordu ama tahminen balköpüğü rengindeydi, üzerinde uzun kollu ancak pek şık beyaz bir bluz vardı, altında yine pek şık ve tahminen pek pahalı kalçadan bollaşan kot pantolon-etek karışımı, yaşı on- on bir arası!

Çok belliydi, para problemleri yoktu, Bostanlı’nın yerlisi de değillerdi, muhtemelen AKP’lilerdi!

Yeni bir vizyon yaratma çabasından başka bir şey değildi: Pek şık ve pahalı giysiler ile hem estetik hem de modern bir görüntü yaratarak kapalı kadın ve kızlar konusunda göz alıştırması yapmak!...

İzmir’i modernliğiyle vurmak diye tabir edebilirim bu durumu, kaleyi içten fethetmek gibi, öyle bir duyguya kapıldım ki, sanki o pahalı ve kapalı giysilerin bedelini vergilerim ödüyormuş gibi!

Bilmem anlatabildim mi?

Doğma büyüme Bostanlı’lı olarak on-on bir yaşında bir kızı bırakın, yetmiş yaşındaki bir kadını dahi kapalı görmeye alışmayınca, yedi-sekiz yıllık bu değişimin buralara yansıması bazı amaçların var olduğunu anlatmaya yeterli oluyordur, zannımca!

Gülgün Karaoğlu

Temmuz,22/09

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..