Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '10

 
Kategori
İzmir
 

İzmir'de İnekler Geçidi

İzmir'de İnekler Geçidi
 

Cowousel, Kordon Boyu


"İzmir'i İnekler Bastı!.." Bu ve benzer başlıkları Haziran başından beri basında görmüşsünüzdür. Evet, İzmir'i inekler bastı!.. Hem de ne basmak!.. Bazı meydanlarda, iskele önlerinde, alışveriş merkezlerinde, caddelerde, sokak aralarında çeşit çeşit inek var artık!.. Hem de kasım ayına dek bulundukları yerleri şenlendirmeye devam edecekler!..

İlk kez 1998 yılında Zürih'te gerçekleştirilen bu etkinlik 2007 yılında İstanbul'a da gelmiş, yerli yabancı sanatçıların tasarımları sergilenmişti. "İnek Geçidi" olarak Türkçe'ye çevirebileceğimiz bu etkinlik sonunda sergilenen inek heykelleri açık arttırmaya çıkartılıyor ve elde edilen gelir hayır işleri için kullanılıyor. Nitekim İzmir sergisi sonunda elde edilen gelir de Unicef'e gönderilecek.

Sergi alanları ve Cowparade hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz; http://www.cowparadeizmir2010.com/mekanlar-12.aspx adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca benim albümde paylaştığım amatör çalışmalardan daha iyi ve daha renkli olan örneklere de ulaşabilirsiniz bu sayede.

Elde adreslerin not edildiği bir kâğıt ve fotoğraf makinesi ineklerin peşinden İzmir'i dolaşmak çok keyifliydi. Hem birbirinden eğlenceli, kimi de düşündürücü tasarımları izleyebiliyorsunuz, hem belki daha önce adım bile atmadığınız sokaklara giriyorsunuz, hem de İzmir'in sokak aralarına serpiştirilmiş güzelliklerini keşfediyorsunuz. Duvar yazıları, Altay kulüp binasının anıtsal girişi, Atatürk büstü dikilen bir taksi durağı, birbirinden güzel bahçeler vb. İnternette adres olarak gördüğüm Ümran Baradan Oyuncak Müzesi önündeki ineği görüntülemek için oraya gittiğimde (ancak sanırım daha sonra konacaklardandı, yoktu çünkü) yenilenen müzeyi de gezme fırsatı buldum ki anlatılmaz, yaşanır bir güzellikti.

Zamanı olanların, İzmir'e yolu düşenlerin kaçırmamasını önerdiğim bir etkinlik Cowparade. Şimdiden iyi seyirler!..

Not: Blogda galeri olarak yayınlamak için fotoğrafları kırpmak zorunda kaldım. Zaten amatör çekimlerdi, bir de küçültmek zorunda kalınca bazısı gariban bir kuşa döndü. Kusura bakmayınız efenim.

 
Toplam blog
: 39
: 2139
Kayıt tarihi
: 05.03.07
 
 

Bankacılığı bırakıp kendini reel sektörün kollarına atmış bir adamım... Kitaro başta olmak üzere ..