- Kategori
- Yemek - Mutfak
Jambonlu mini pay

JAMBONLU MİNİ PAY
MALZEMELER HAMUR İÇİN;
200 gram un 1/4 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 1 yumurta 125 gram tereyağı(ya da margarin)
İÇ HARCI İÇİN;
100 gram jambon 100 gram taze kaşar 4 yumurta 200 gram krema(iyice çırpılacak) 1 çay kaşığı Hindistan cevizi 1 çay kaşığı nişasta 2 sap taze soğan Birkaç sap da maydanoz 1 tutam karabiber, tuz.
Hazırlanması:
Önce hamur malzemelerini ( yumurta ve tereyağını iyice çırptıktan sonra)un, kabartma tozu ve tuzu ilave ederek, yoğuralım ve yağlanmış 12 santimlik tart kalıbına göre açarak içine yayalım.(kalıp olarak yuvarlak orta boy bir borcam da kullanabilirsiniz)Hamurun tabanına çatal ile bastırarak sık delikler açalım. Bir kabın içinde yumurtaları çırpalım ve içine nişasta, tuz karabiber ve hindistan cevizi ilave ederek karıştıralım. Jambonları dilimleyip, kıyılmış taze soğan ve maydanozları da ilave edelim. Bu karışımı kalıplardaki hamurun üzerine yayalım ve üzerini kaşarla kaplayarak 200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
200 gram un 1/4 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 1 yumurta 125 gram tereyağı(ya da margarin)
İÇ HARCI İÇİN;
100 gram jambon 100 gram taze kaşar 4 yumurta 200 gram krema(iyice çırpılacak) 1 çay kaşığı Hindistan cevizi 1 çay kaşığı nişasta 2 sap taze soğan Birkaç sap da maydanoz 1 tutam karabiber, tuz.
Hazırlanması:
Önce hamur malzemelerini ( yumurta ve tereyağını iyice çırptıktan sonra)un, kabartma tozu ve tuzu ilave ederek, yoğuralım ve yağlanmış 12 santimlik tart kalıbına göre açarak içine yayalım.(kalıp olarak yuvarlak orta boy bir borcam da kullanabilirsiniz)Hamurun tabanına çatal ile bastırarak sık delikler açalım. Bir kabın içinde yumurtaları çırpalım ve içine nişasta, tuz karabiber ve hindistan cevizi ilave ederek karıştıralım. Jambonları dilimleyip, kıyılmış taze soğan ve maydanozları da ilave edelim. Bu karışımı kalıplardaki hamurun üzerine yayalım ve üzerini kaşarla kaplayarak 200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.