Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '13

 
Kategori
İnançlar
 

Kadın, her ay kanayan Toplumun yarası mı?

Kadın, her ay kanayan Toplumun yarası mı?
 

Toplumumuzda kadına yönelik olumsuz bir sürü deyiş ve atasözü var. "Saçı Uzun Aklı Kısa", "Eksik Etek", "... olanın dini olmaz" vb. saçma sapan sözler. Kadına karşı geleneksel dinler tamamen iki yüzlüdür. Kadın söz konusu olduğunda kısa ve eğri kaburga kemiğinden yaratılan, aklı kısa veya noksan yaratıldığına inanılmışken, ANNE olduğunda cennet ayağının altına serilir. Ayıklanmayan ve doğru kabul edilen Buhari ve Sahih Muslim'de de bir çok olumsuz ve kadını köpek, uğursuz gören sahte hadis vardır. 

Bu bakış açısı kadını aybaşı halinden dolayıda PİS görür. Aklı noksan görülen ve her ay kanayan kadın, aslında toplumun kanayan yarasıdır.

Tevrat'ta Tekvin Suresinde Adem'e yasak meyveyi Havva'nın yedirdiği söylenir. Bu söylem Yahudilerle sosyal ilişkiler içinde bulunan Müslümanların literatürünede uğursuz, köpek seviyesine indirilen kadın, uyduruk HADİS'le durumu tastiklenmiştir. 

Gerçekten geleneksel Yahudilik ve İslam'da kadının konumu içler acısıdır. 

Yahudilik ve geleneksel Hristiyanlıkta da evlenen kızı alan damada (aman kurtuldum) dercesine drahoma verilir. Bu bizdeki başlık parası uygumasının tersidir.

Kadın'ın sırtında boza pişirilmesinin nedeni şu; Gerek Hz Muhammed döneminin sonunda gerekse Hz. Musa ve İsa'nın dönemlerinin sonunda idareyi elinde sürekli ve istikrarlı tutmak isteyen yöneticiler sezarlar, krallar ve sultanlar iki şeyi kontrol edebilirlerse gücü elinde tutabileceğine inanmış. Biri ilim sahipleri diğeri de kadınlar.

İlim sahiplerine, kadını baskı ve kontrol altında tutabilecekleri yazı, kabala, Pavlus mektupları, Hadis'i Şerifler yadırmışlardır. Merkeze ERKEKLERİ alan ve ANDROJEN kokan bu söylemlerin asla Peygamberlere ait olmadığını anlamak için azıcık akıl sahibi birazcık Kuran meali okumuş olmak yeter.

Peki neden kadın hedefte?

Kadın doğum yapmakta, Hayatın ve can vermenin başlangıcı o. Yöneticilerin ihtirasları için can vermeye aday gerizekalalılar ordusu oluşturabilmek için önce kadının aklının alnması gerek. Eh Bu nasıl yaplacak? Satılmış din adamı görüntüsündeki belamlarla (hak adına konuşan haktan saptıran) olacak tabi ki. 

Kadın susturulduktan sonra gerisi daha kolay olmuş. Kadın cahil toplum cahil. Ver ellerine menkıbe, hikaye ve efsaneleri inansınlar.

Kadının elinden KURAN alınmış önce. Zaten arapça okuyor bişey anlamıyor her ay özel durumundan dolayı da elini değemiyor kadın kurana. Düşünsenize bir kadın bu saçmalıklar yüzünden ömrü boyunca kaç sene Kuran okumaktan ayrı kalıyor? Ülkeden ülkeye değişsede 12 yaş ergenliğe başlamanın yaşı desek 72 yaşında ölen bir kadın ayda ortalama 5 gün yılda 60 gün, ömrü boyunca ortalama 45 yaşına kadar 3000 bin güne yakın bir süre Kuran okuması yasak. Canı Kuran okumak istese adetli olduğu için bilgi alamayacak. Niye? Kutsal Kurana dokunmaması gerekmiş. Kuran'ın kendisi kutsal değil Kerimdir. Kağıdı mürekkebide kutsal değildir. Kutsal dersek putsallaştırırız. Kutsallık verdiğiniz herşey put olur. Kutsamanın en önemli belirtisi dokunulmaz kılmak, kağıdını şifalı görmek.

Eksik etek dediniz, saçı uzun aklı kısa dediniz, eğri yamuk kaburga düzelmez asla dediniz, üstüne PİS dediniz mi o kadından öz güvenle toplumda var olması nasıl beklenebilir? O toplum nasıl gelişebilir.

Bizim ve diğer İslam toplumlarının burnunun sürünmesinin sebebi sadece ve sadece Kadını aptallaştıran ve onu pis gören ve cinsel obje olarak yaklaşan geleneksel islamdır sorun. Kuran'ın ve gerçek islamın önünde duranlar, adına cemaatler de dediğimiz "doğrunun tek temsilcisi, en iyi müslüman kendilerini zanneden, sünneti kıl tüy sanıp DarÜL ERKAM ve ENSARI asla görmeyen, KURAN İSLAM ALLAH deyip insanların akıllarını alan, bazen badeleyen ve namuslarına bile göz diken, ekonomik, sosyal ve bedensel olarak insanları sömüren hak adına konuşup hakka düşman olan bu güruhlardır". Cem Yılmaz'ın söylediği gibi bu "gurukalabalıklar ve gürültüler" masonik örgütlenmeleriyle her biri Britanya Kraliçesine olan hizmetlerini ayrıca kapitalizme olan kulluklarından şüphe edilmez bu yapılardır. 

Kendi kadınına pis diyen ve ona adetliyken Kuran okutmayan bu kafalar Britanya Kraliçesinin önünde saygıyla rüku ederler.

Bu nedenle, son yazdığım kitapta açıkça belirttiğim gibi NİSA'nın (Kadınlar Suresinin) 4. sıraya getirilmesinde amaç, insanın kendi geçmişinde hep ATASINI görmeyi bırakıp ANNEYİ kadını görmesi gerektiğinin altını çizmek zorunda kaldım ve net olarak şimdiki KURAN sure sırasının önem sırası olduğunun altını kalınca çizdim.

Kadınımız bilmeli ki bu inanç onların omuzlarında tekrar yükselecektir. Biz erkeklerden bi halt olmaz, bırakın haftalık toplanmayı hergün toplansak yine de siz olmadıkça evde donumuzu toplayan olmaz. Bu toplum tekrar sizinle ayağa kalkacak, bu inançtan gelir elde eden ve anlattıklarına karşılık ücret isteyen belamlara karşı siz ve sizi yetiştirdiğiniz toplumla dirileceğiz.

Tarihtede gördükki ilk şehit kadın Sümeyye'dir. Meryem'in, Asiye'nin, Fatıma'nın, Sümeyye'nin bir Peygamberden asla aşağı yanı olmamıştır. Onlar iki ayaklı tevhitlerin analarıdır. Rahimlerinde Allah'ın adını taşıması boşuna değildir.

Anneler, ablalar, kızkardeşler, teyzeler, halalar, kızlarımız! Size öğretilen, sizi pis sayan dogmatik olan ve düşünsel TAVAF yapamayan sabit kalmış dumura uğramış atadan kalma safsatalara, menkıbelere kulak tıkamalısınız. Allahın SIRAT'I (Street'i- Caddesi) ahirette köprü değil bu dünyada işaretlerle belirlenmiş YOLU'dur. Bu yol sizin desteğiniz, öğretmenliğiniz ve Annelik iç güdü, merhamet, sevgi, bağışlayıcılığının ışığında geçilebilir. Biz erkeklerin rahmi yok, biz merhametten, acımadan, diğergamlıktan ne anlarız? Dünyayı siz Tevhidi anneler yönetseniz çok daha barışçıl biyer olurdu. 

Bütün kadınlara selam olsun...(Aşağıdaki KADIN yazılarını da okumanızı istrham ederim)

http://blog.milliyet.com.tr/rahim--neden-hem-allah-in-hemde-kadin-cinsel-organinin-ismidir-/Blog/?BlogNo=377215

http://blog.milliyet.com.tr/Ramazan_da_Oruclu_Sehit_bir_Kadin__Nurgul_Erbas/Blog/?BlogNo=424133&RefNo=22

http://blog.milliyet.com.tr/neden-kadin-peygamber-yoktur-/Blog/?BlogNo=419809

http://blog.milliyet.com.tr/cin--can--cenin--cennet-ve-kadin/Blog/?BlogNo=403640

http://blog.milliyet.com.tr/moda--surekli-degisen-kapitalizm-oltasi/Blog/?BlogNo=351655

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..