Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadın olmak

Kadın olmak
 

Bir kadını ağlatırken çok dikkat edin.

Çünkü Allah gözyaşlarını sayar.

Kadın; erkeğin kaburgasından yaratıldı, ayaklarından yaratılmadı.

Öyle olsaydı ezilirdi.

Üstün olsun diye başından da yaratılmadı.

AMA GÖĞSÜNDEN YARATILDI.

Eşit olsun diye.

Kolun biraz altında.

Korunsun diye.

KALP HİZASINDA SEVİLSİN DİYE!


KADIN OL MAK

Uzun yıllardır danışmanlık yaptığım için çok farklı kadınlarla tanışma fırsatım oldu.Hepsinin hikayeleri farklı olmakla birlikte ana temaları ortakdı. Şiddet

Aldatıldığı için dövülen, kayınvalidesine iyi davranmadı diye dövülen, çocuk neden düştü diye dövülen, ekmek neden bayat diye dövülen, tüp neden bitti diye dövülen ve daha nice sudan sebeblerle dayak yiyen kadınlarla tanıştım.İçlerinde eğitimli olanı da vardı; eğitimsiz olanıda, köylü olanı da, kentli olanı da. sebebler değişsede, verilen tepkiler değişse de tanıdığım kadınların ortak yönleri gidememekti.

Neden ? diye sorduğumda maruz kaldıkları şiddeti uygulayan eşlerin düzeleceğine olan inançları, maruz kaldıkları şiddeti haklı gösterecek sebebleri, ekonomik sıkıntıları, ailelerinin sahip çıkmayacaklarını düşünmeleri, çocukları gibi doğruluğuda olan gerekceler sunarlardı.Gözlerinde anlayamdığım şefkat ve acıma pırıltılarıyla.

Her olay kendi şartları içinde değerlendirilmeli ve genellemelerden kaçınılmalıdır diye inanırım.Özellikle insan ilişkilerinin . insan boyutunun olduğu olaylarda genel geçer kaideler olamaz.

Ben bunca hikaye için de neden gidemez kadın? diye sorduğumda anne cevabına ulaştım.kadın önce babasının kızı, sonra kocasının karısı ve sonra çocuklarının anası.Ama her aşamada aslında kadın önce hepsinin annesi.
kadın anne olarak programlandığı için babasına da annelik yapar, kocasına da çocuklarına da.

Bir çok yıpratıcı şey yaşanmasına rağmen kadınlar ilişkilerinde eş olarak sevgilerini yitirseler bile, tıpkı çocuklarına gösterdikleri şefkat duygusuyla eşlerini bırakamıyorlar.Onları hoş görecek bahaneler arıyor ve acıyorlar.

Bu tamamen benim vardığım bir sonuçtur;elbtte kadın ve şiddet üzerine çok daha derin mülahazalar yapılabilir.Elbette bu mesele bu kadar dar bir alana da sıkıştırılamaz.

Yinede ademler ve havvalar için bir farklı pencere oluşturabilir.

ÜMİDİYLE...

 
Toplam blog
: 32
: 1690
Kayıt tarihi
: 16.09.08
 
 

1970 yılında istanbul'da doğdum. Marmara üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunuyum. Psik..