Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınların 5 yalanı

Senin için çok da deli olmuyorum!

Tabiki de deliriyor! Bu yalan ilişkilerde söylenen en sık yalanlardan biri. Kadınlar kendilerini üzen bir erkeğe duygusal savunma mekanizması olarak söylerler bu yalanı. Mesela, eğer bir erkek sevgilisinin doğum gününü unutmuşsa yada ona eski kız arkadaşının ismiyle seslenmişse, kadının söyleyeceği en klasik yalanlardan biri budur. Bunu kendine ve karşısındakine itiraf etmek yerine sanki hiç umrunda değilmiş gibi davranmak, kadınların en sık başvurduğu yöntemdir.

Bu yalanı anlaması çok kolaydır çünkü kadınlar rahatsız olduklarını çok çabuk belli ederler. Bir kadın bir erkekten aklını okumasını ve onu anlamasını bekler. Bu kulağa pek hoş gelmiyor tabi ki. Kadınların dilinde ‘Hayır kızgın değilim demek’ aslında ‘Yapabilsem seni şu an vurabilirim!’ anlamına gelir. Agresif hallerinden çok kolay anlayabilirsiniz onları.

Ne yapmanız gerekiyor? Ona gerçekten ne hissetiğini ve niye bu kadar sinirli olduğunu sormalısınız.

Erkek arkadaşlarınla eğlenmeye gitmen benim için hiç problem değil!

Böyle bir kızla berebarseniz, en süper kız arkadaşa sahipsiniz. Ama o kadar da emin olmayın! Bu duyduğunuz ne kadar hoşunuza gitse de aslında gerçek değil. Hiçbir kadın kendi erkeğinin kadınlarla dolu bir gece kulübüne gitmesini istemez. Bu yalan aslında ilk yalana benziyor. Umursamazmış gibi davransa da hiçbir kadın sevgilisinin seksi kadınlarla dolu olduğu bir ortama gitmesini istemez.

Aslında kadınlar her türlü erkek erkeğe buluşmadan rahatsız olurlar. Böyle bir durumda kadının yapacağı şey bu beş yalandan birini söyleyip erkeği test etmektir.

Bu yalan birinci yalan kadar anlaşılır değildir.En iyisi böyle bir cümleye her zaman tedbirle yaklaşmaktır. Ne yapmanız gerekiyor? Bunun en güzel çözümü hiç dışarı çıkmamaktır.Yada dışarı çıkıp haftalar hatta aylar boyu bu olayla ilgili iğnelemeleri dinlemektir. Seçim sizin.

Şu an yeni bir ilişkiye hazır değilim!

Her ne kadar son derece iyi niyetle ret kararını yumuşatmak için söylense de, bu cümle de hemen her zaman yalandır. Üstelik kimi zaman ‘Son zamanlarda kötü bir ilişkiden çıktım, tekrar incinmek istemiyorum.’ ya da ‘Şu sıralar bir erkek arkadaşa zaman ayıramayacak kadar kariyerimle meşgulum.’ gibi cümlelerle süslenmesi de hiç az rastlanır bir durum değildir. Gerçek ise yalnız bir kadın sizden hoşlanıyorsa her koşulda size ayıracak zamanı bulabilecek olduğudur. Bu kadar basit.

Karşınızdaki kadın fazla mı rahatsız görünüyor veya göz temasından kaçınıp uzun açıklamalar mı yapıyor? Kesinlikle yalan söylüyor! Ne yapmanız gerekiyor? Karşınızdakini rahat bırakın. Bırakın gerçeğin farkında oldunuzu bilmesin. İyisi mi ona inanmış gibi davranıp yolunuza devam edin.

Bu akşamlık da hesap benden olsun hiç sorun değil, nasıl olsa hep sen ödüyorsun!

Bu da yalan. Hepsi için doğru olmasa da, birçok kadın hala özellikle ilk buluşmada hesabı erkeğin ödemesini bekliyor. Eğer sık sık hesabı ödemekten kaçınırsa, bu kadının zihninde gizliden gizliye erkeği beleşçi konumuna yerleştiricektir.

Eğer ‘Ben öderim.’ deyip de cüzdanını bulmak için çantasına yönelmiyorsa, anlayın ki gerçekten ödeme niyetinde değildir.

Ne yapmanız gerekiyor? Buluşmaya ancak hesabın tümünü ödeyebilceksen git. İlişkinin ilerki aşamalarında ise aranızda kendiliğinden bir anlaşma doğacaktır. Ancak özellikle flört aşamasında beleşçi görünme riskine karşı önlemini al ve hesabı sen öde.

Müthiştin!

Bu ifade ise geniş seks yalanları kategorisine giriyor. Kadınlar bir erkeğe bağlandıklarında ona odaklanarak aradıklarını bulduklarına inanırlar. Kadınların böyle bir eğilimi olduğundan partnerlerine de genellikle duymak istediklerini söylemeyi yeğlerler. Orgazm yalanı gibi!

Konu sekse gelince, kadının söylediklerinin çoğunu şüphe ile karşılamakta fayda var. Ne yapmanız gerekiyor? Bir kadından asla cinsel deneyimlerini değerlendirmesini istemeyin. Eğer kendisi yalan söylemeyi seçerse yalnızca gülüp geçin. Bu bir anlamda ‘Söylediklerin gururumu okşasa da ciddiye almıyorum, benim için önemli olan mutluluğumuz’ diyebilirsiniz...


Yalan söylemenin cinsiyeti yoktur mantığını her daim savunsamda yazılanların doğruluğunu inkar edemiyorum. Küçüklükten bu yana gelen baskılardan mı yoksa en kolay kaçış yolu olduğu için mi yada bayanların fıtratından mı bilemiyorum ama bayanların yapıcı yada yıkıcı küçük yada büyük erkeklerden daha fazla yalana başvurduğu bir gerçek.
 
Toplam blog
: 41
: 1224
Kayıt tarihi
: 28.04.09
 
 

24.07.1984 Sakarya doğumluyum... Hayatım hep yoğun geçer hem çalışıyorum hemde okuyorum... Bana iyi ..