Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kalp Şifalansın Gerisi Gelir

Kalp Şifalansın Gerisi Gelir
 

Güzel insanlar da var. Kalbinin rabbiyesiri silinmiş ama yüzünden anlaşılmayan milyonlarcasına rağmen, o güzel insanların ışıl ışıl gözleri aydınlatıyor insanlığın yolunu. Kalbinin gözüyle bakabilenlerin kolayca fark edebildiği bu güzeller güzeli insanlar iyi ki var; dünyayı katlanılır yapıyor.

Bazen “ille de anlatacağım” ısrarı olur insanda. Fakat gözden kaçan nokta, anlatmaya çalıştığın şeyi karşındakilerin almaya hazır olup olmadıkları. Bu durumda da onların anlayacağı dile kaymalar başlar. O güzel insanların en güzel tarafı, kendilerini insanüstü görmeden, ermiş oldum pozlarına girmeden, günlük hayattan kopmadan lisanı ustaca kullanmalarıdır.

Gerçek anlamda farkındalık yoluna girmiş insan, kimseyi memnun etmek misyonu yüklenmediğini bilir; öncelikli muhatabı kendi iç dünyasıdır. İç dünyasını iyileşme yoluna koyduğunda, bu iyileşmenin dış dünyasını biçimlendireceğini bilir. Kulağa hoş gelsin diye konuşmaz;  birileri rahatsız olacak diye farkındalıklarını onların beklediği sevecenlikte aktarmak zorunda değildir. Her şeyden önce bu yol onun kendi gelişim yoludur. Aktarmaya çalıştıkları yerine “sevgi kelebeği” taklidi yapmadığı için rahatsız olanları teselli etmek, onların beklentisine göre yapay tavırlara girmek zorunda değildir; o an olduğu kişi olmaktan başka yapabileceği bir şey yoktur.

Farkındalık, sonu olmayan bir yoldur. Bu yola girenlerin yaşadığı en büyük şaşkınlık “aynalarıdır.” Şaşırır kalır insan, “buncadır kendimi hırpalıyorum, sivri köşelerimi, öfkelerimi, hayal kırıklıklarımı şifalandırmaya çalışıyorum. O halde neden bu kişi karşıma geçmiş ‘söylemini şifalandır’ diyor? Neden karşıma çıktı bu ayna?”

Aslında normal olan budur. Bu aynalar bize “oldum demek büyük yanılgıdır” gerçeğini hatırlatmak için vardır. Sonu olmayan bir yoldasın ve ben “sonuna vardım” deme gafletine düşüyorsun; evrenin gözünden kaçmaz bu. Tüm dünya insanları aynı frekansta titreşemeyeceğine göre başkasının söylemi sana, senin söylemin başkasına “şifalanması şart” gelecektir.

Şunu da unutmayalım ki kendimizi hırpalamakta doz aşımı olmasın. Her şeyde herkesin sorumluluğu olduğu evrensel gerçeğine göre, karşına çıkan ayna için sen de bir aynasın. Sen de onun karşısına çıkmış ve zımparalanması gereken yerlerini gösteriyorsun. Yapar ya da yapmaz, kendi seçimidir.

Herkes için kalp gözünü açacak farkındalıklarla dolu aynalar dilerim. Şifa olsun.

 
Toplam blog
: 51
: 197
Kayıt tarihi
: 15.12.17
 
 

Evrensel enerjiler ve kişisel gelişim. ..