Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Kandil inşaallah sönmüştür

Kandil inşaallah sönmüştür
 

Hemen hemen hepimiz şahit olmuşuzdur. Sınıfta öğrencinin bir tanesi arkadaşına öğretmen görmeden bir çelme takar, kafasına bir çöp atar, arkadan vurur, gıdıklar, ne bileyim aklınıza gelen herhangi bir gıcıklık yapar işte…

Aniden böyle bir hareketle karşılaşan çocuk –bu yapılan şaka bile olsa– elinde olmadan arkadaşına aynı hareketle, en azından yüksek sesle bağırarak karşılık verir. İşte öğretmen bunu duyar ve bu suçsuz öğrenciye ceza verir.

Özellikle yanındaki arkadaşından kopya çekmek isteyen öğrenciye verilen tepki de çoğu kez suçsuz öğrencinin suçlu pozisyona düşmesine sebep olmuştur.

*****

Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Sadece insana değil, hayvanlara, bitkilere ve hatta doğaya yapılana da aynı şiddette karşıyım. İnsanlara şiddet uygulanması ise benim aklımın mantığımın almadığı bir olay.

Fakat ne yazık ki, bunun önüne geçmek mümkün olmuyor. Masum insanlar her zaman bilerek veya bilmeyerek, isteyerek ve istemeyerek yapılan şiddet eylemlerinden zarar görüyorlar ve haklarını da arayamıyorlar.

Ben gündelik hayatta rastladığımız dayak, tecavüz gibi sıradan şiddet eylemlerinden bahsediyorum. Terörün bu manada adına şiddet demek bile bence caiz değil. O tamamen insanlık dışı bir vahşet.

Otuz yıldır yok yere 30 bin masum insanın hayatına malolan teröre karşı Türk Silahlı kuvvetlerimizin önceki gece yaptığı operasyon için, bir gazetede bugün “Çözümden Bomba Çıktı” şeklinde bir manşet atılmış.

Günün Manşetleri başlığıyla her gün yazmaya çalıştığım bloglarda o gazeteye yer vermediğim için isabetli bir karar verdiğimi düşünüyorum. Bunu bir fikir hürriyeti çerçevesinde değerlendirmiyorum. Bu teröre ödün vermekten de öteye onunla işbirliği yapmak gibi bir şey.

Terörü başlatan belli, yapan belli, uygulayan belli. Haksız yere saldırıya uğramış bir insanın kendini savunmak için yaptığı eyleme, tarih boyunca bütün dinler, yasalar ve hukuk sistemleri hak vermişlerdir. Çünkü akıl ve mantık bunu gerektirir.

Evet bildiğiniz gibi önceki gece Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı F-16 uçaklarımız, kandil dağını bombaladılar. PKK karargahı ve bazı kamplar yerle bir edildi. Ancak elde sonuçla ilgili kesin veriler yok.

Öte yandan Genelkurmay başkanımız PKK’yı BBG evi gibi gözetlediklerini açıkladı. Sınırın 100 km kadar ötesinde yapılan operasyonda PKK’nın bir hayli zarar gördüğü sanılıyor. Bu arada sivil hedeflerin zarar görmemesi için elden gelen gayret gösterildi.

Bir uydu telefon görüşmesinin izini takip eden istihbarat birimleri Murat Karayılan’ın da Kandil’de olduğunu tespit edince operasyona başlandı.

Gazetelerimizin hemen hepsi manşetlerini bu konuya ayırmışlar.

Akşam: “Kandil’i Vurduk”

Bugün: “Terör İnlerine Paket Taarruz”

Cumhuriyet: “PKK’ya büyük darbe”

Güneş: “Kandil’i Söndürdük”

Hürriyet: “Konu Komşu Bilsin Elimiz Ağırdır”

Milliyet: “Kandil’e Darbe”

Posta: “Kandil Söndü”

Radikal: “Büyükanıt: “Artık PKK Kampları BBG Evi Gibi”

Sabah: “Gece Darbesi”

Star: “Kandil Baskını”

Takvim: “Teröre İninde Baskın”

Taraf: “Evine dön Bombası”

Türkiye: “İnlerinde Vurduk”

Vatan: “Şahinlerin Gece Baskını”

Yeni Şafak: “Uydu Telefonuna Jet Cevap”

Zaman: “Kandil’e Gece Yarısı Hava Operasyonu”

******

Gazetelerde ikinci derecede yer alan manşetler de şöyle:

Star: “Ayırım Yok Delili Benim” Yıllar sonra Batman’da çocukluğunun geçtiği köyüne “Bakan” olarak dönen Mehmet Şimşek, ülkede ayırımcılık olmadığının en somut örneği benim, dedi.

Bugün: “Yine Bir Rahip Yine Aynı Film” İzmir Selçuk Meryem Ana Kilisesi Rahibi 65 yaşındaki Franchini, 19 yaşında bıçaklı bir gencin saldırısına uğradı.

Takvim: “Elin Kırılsın” Ümraniye’de bir ilköğretim okulu müdürü, kavga eden öğrencileri metal cetvelle feci şekilde dövdü. 3 öğrenci sustu, biri yaşadığı travma için savcılığa giti.

Güneş: “Askere teşekkür” Başbakan gece operasyonunun başarılı olduğunu belirterek TSK’yı tebrik etti.

Taraf: “Türkiye Türklerin Değildir” Siyasetbilimci Cemil Oktay, kendini cumhuriyetçi sananların iflas ettiğini savundu ve Türkiye hazinenindir, dedi.

*****

Spor haberlerine gelince:

Biliyorsunuz dünkü maçlarda Fenerbahçe Ankara’da Gençlerbirliği’ni ilk yarıda 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen ikinci yarıda Semih’in attığı gollerle 2-1 yendi.

Beşiktaş da İstanbul’da bir başka Ankara takımı Ankaragücü’nü 3-1 yenerek takibini sürdürdü.

Sadece Takvim gazetesinde bu karşılaşmalar, “Fener’in Başkent Safası” ve “Kartal Takipte” başlıklarıyla yer aldı.

Spor gazetelerinde ise manşetler şöyleydi.

Fanatik gazetesi Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği’ni aynı silahla iki kere vurduğunu belirterek “Semih Wesson” manşetini attı.

Fotomaç yine aynı konuyu “Semih Hızır Acil Galibiyet Servisi” manşetiyle verdi.

Fotospor ise “F-16 Değil, Semih” diyerek füze gibi gole gönderme yaptı.

Bugünlük de bu kadar. Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..