Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Komedi Dükkanı ve Radyo Ata

Komedi Dükkanı ve Radyo Ata
 

Son günlerde medya dünyasında, olumlu anlamda dikkatimi çeken iki konu var. Birincisi, ulusal televizyon kanallarından “TV8” de yayınlanmaya başlayan “Komedi Dükkanı” adlı yapım. Cuma günleri saat 21.15’te yayına giriyor.


Son derece özgün bir formatı var. Bir tiyatro sahnesinde, iki usta tiyatrocu ve sadece sesi duyulan mizansen yönetmen tarafından sergileniyor. Hemen sahnenin yanında bulunan piyanosuyla, müzisyen Özer Atik, oyun müziklerini yapıyor, zaman zaman kendi söz ve bestelerinden oluşan repertuarından parçalar çalıyor, okuyor.


Her bölümde, bir kurgu oyun sahnelenmeye çalışılıyor ama yönetmen ile oyuncular arsında gelişen komik diyaloglar, formatın iskeletini oluşturuyor. Doğaçlama yapılan bir ortaoyunu havası veriliyor seyirciye. Hatta zaman zaman salondaki seyirci bile oyuna dahil ediliyor.


Komedi Dükkanı ‘nın altında Plato Film, yani Sinan Çetin imzası var. İki usta oyuncusu ise Salih Kalyon ve Tolga Çevik. Kalyon, hepimizin tanıdığı çok eski ve ehil bir tiyatrocu. Tolga Çevik ise özellikle Avrupa Yakası ‘nda, Ata Demirer’in diziden ayrılmasını müteakip kadroya dahil olan ve son derece başarılı performansıyla dikkatleri üzerinde toplayan, yeni jenerasyon, bir genç oyuncu. Burada da ne yalan söyleyeyim, ağır yük Çevik ‘in omzunda.


Takip etmenizi tavsiye ederim. Bir başka tavsiyem ise İzmir ‘li, radyo ve Türk musikisi severlere olacak.


Benim, daha çok kısa bir zaman önce keşfettiğim, yerel bir radyo; Radyo Ata. FM bandı, 87.7 ‘inci kanaldan yayın yapıyor. Ve anonssuz, sinyalsiz, pek tabi ki şimdilik, reklamsız, mütemadiyen Türk Sanat Musikisi eserleri dinletiyor, dinleyenlerine.


Radyonun sahibi, yayın yönetmeni kimdir, nedir, araştırdım ama maalesef bir bilgiye ulaşamadım. Ama ismi hoşuma gitti. Sesi, seslenişi de tabi doğal olarak. İzmir merkez dışında Manisa ve Kuşadası ‘ında da yayın yaptığını öğrendim. Oralardaki frekansı kaçtır bilemiyorum.


İzmir ‘li, Manisa ‘lı ve Ada ‘lı dostlar; akşam eve dönünce, şöyle ayaklarınızı uzatıp, gün boyu sıkılan ruhunuzun gevşemesini sağlayacak bir terapiye ihtiyacınız varsa hiç düşünmeyin, radyo alıcınızı, FM 87.7’ye ayarlayın, gözlerinizi kapatın ve en az bir yarım saatinizi bu şekilde geçirin derim. Hele bir de günlerden cuma ise, üzerine, oldu olacak bir seans “Komedi Dükkanı” patlatırsanız, ömrünüze, ilave birkaç gün katarak, gece yatağa girmeniz işten bile olmayacaktır.


Gülümse, hadi gülümse, bulutlar gitsin...



@Geçen sene bugün “Teneşir Cumhuriyeti -5-“: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=17800


@Geçen sene bugün “Hasta Olmanın Konforunu Kaybettiğimiz Zaman”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=17839

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..