Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '12

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Katar İzlenimleri : "Yeryüzülü"ler Kesişme Noktası

Katar İzlenimleri : "Yeryüzülü"ler Kesişme Noktası
 

Karizma...!


Siz, hiç, resmi işlemlerinizi sadece iki gözünü gördüğünüz bir memure ile yaptınız mı? Katar'da araba kullanabilmek için almam gereken ehliyet müracaatımda bunu yaşadım. Ülkeye giriş yaparken  vize kontrollerinde de böyle olmuştu. Simsiyah örtüler arasında sadece elleri ve bir çift gözü görüyorsunuz. "Bugün git, yarın gel" dediklerinde ne yapabileceğinizi düşünün! Ertesi gün karşınıza çıkan gözleri tanıyabilecek misiniz? Bunu yapabilmek için o gözlere bütün dikkatinizle bakmaz mısınız?! Ama, tabii, faydasız..!. neyse ki tanımaya gerek kalmadan işlemlerim bitti. Ehliyetimi kolayca aldım. Türk olmamın bunda ne kadar etkisi oldu, bilemeyeceğim, ama işlemlerimi yapan hatun, İstanbul'a gitmiş ve pek beğenmiş. Türk olduğumu anlayınca kendisi söyledi.

Doğru, son zamanlarda İstanbul'da sık rastlar olmuştum, buralılara...! Bizim çarşaflılardan oldukça farklı, tepeden tırnağa siyahlara bürünmüş Katarlıların yanında nedense erkekler hep blucinli oluyor. O blucinliler, kendi ülkelerinde sandaletlerinin üzerine kadar inen beyaz entariler içerisindeler. Havalı ve karizmatik görüntülerine başlarına örttükleri kefiyeleri de epey katkıda bulunuyor. Kadınların siyahlı tarzı da kendilerine özgü bir stil içeriyor. Kumaşları dökümlü, kol ve etek çevreleri işlemeli, tepesi oldukça yüksek başörtme şekli, çekici bir hava yaratmıyor değil! Ama, bazan sadece gözleri görünecek şekilde peçe de takıyorlar. İki gözün arasından da bir bant alt ve üst peçeyi bağlıyor. Buraların otantik kıyafeti böyle..Yerlisini bu giyim tarzıyla hemen ayırt edebilirsiniz. Gerçi "kökten buralı" olanlar, sonradan olmaların arasında azınlıkta kalıyorlar. Diğer Yetmiş iki milletin koşturup geldiği bu ülke, adeta bir "Yeryüzü Portreler Kavşağı"na dönüşmüş.

Ortadoğulu Arapların yanısıra Uzakdoğulular, Batılılar, Kuzeyliler, hepsinden örnekler birarada mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz !

 

 
Toplam blog
: 93
: 1712
Kayıt tarihi
: 12.12.06
 
 

Ununu elemiş, eleğini henüz asmamış bir ''Mimar''ım. Hep özel sektörde çalıştım. Yoğun çalışma yılla..