Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '14

 
Kategori
Deneme
 

Kiminin Ekmeği bayat kiminin Pırlantası ufak

Kiminin Ekmeği bayat kiminin Pırlantası ufak
 

Önce hayaller ölür, Sonra insanlar...


Herkesin derdi başka.. Kimi cebindeki son parayla karnını doyurma derdinde, kimisi de bugün ne giysem diye düşünmekte. Kimsenin kimseden haberi yok aslında bunun için bi uğraş da yok zaten. Herkes kendini düşünmekle geçiriyor ömrünü. Yarını düşünmeden ve daha kötüsü şükür bile etmeden. Ne zaman bu kadar duyarsız olduk ki bizler. Kiminin ekmeği bayat, kiminin pırlantası ufak...

İnsanlık tanımı tabiki tek bir kelimeyle anlatılmaz.. Ama yine de insan demek merhamet demektir.. Günümüzde çoğu insan bundan habersiz yaşıyor olsa bile bu değişmez.. Yolda rastladığınız bir çocuğun(dilenci demek istemiyorum çünkü dilenci olan çocuğu o duruma düşürendir!) ruh halini ne kadar anlarsanız o kadar insansınız! Acizlik karşısında ne kadar duyarlıysanız o kadar vicdanlısınız!

İlla ki para vermek değil yardım etmek.. Nasıl yardımcı olabiliyorsanız, ona neyin iyi geleceğini düşünüyorsanız onu yapın sadece.. Konuşmak bile silkeler insanı. Belki çok mahrum  kalmıştır bundan? Belki hiç fırsat verilmemiştir ne düşündüğünü söylemesine.. Hayaller ölürse, insanlar da ölür.. Ve biz şuan yaşadığımız bunca çocuk cinayetinin ortasındayken yaşayan hayalleri öldürmeyelim..

Bütün bunları suistimal edenler için söylemiyorum. Belki ayırt etmek zor olabilir her gün, her dakika, her yerde varlar çünkü..  Ama yine buda bizim analizimize kalmış.. Ne kadar anladığımıza ne kadar gözlemleyebildiğimize.. Aslında iş bizim yüreğimize kalmış..  Yürekten inandığınız hiç bişeyden elinizi mahrum bırakmayın. Kim bilir belki en dayanılmaz anında bir kurtuluş sebebi olur.. Yanılabiliriz, yaptığımız iyilik düşündüğümüz kadar can kurtarmamıştır, belki iyi bir yere ulaşamamıştır ya da kandırılmışızdır.. Ama  biz yürekten yapmışızdır!!

  

 
Toplam blog
: 6
: 3031
Kayıt tarihi
: 10.06.14
 
 

18 yaşındayım, yengeç burcuyum ve öğrenciyim... ..