Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kırmızı erik kompostosu

Kırmızı erik kompostosu
 

Yaz sıcaklarında hafif mayhoş ve muhteşem tadıyla kırmızı erik kompostosu insanın içini fazlasıyla serinleten bir içecek. Bu kompostoyu pişirirken lezzetinin daha da artması için pişirirken içine bir avuç vişne ilave edebiliriz. Ayrıca içine kabuk tarçın, kuru karanfil, limon veya limon tuzu ilave edebiliriz.

Malzemeler:

20 tane iri kırmızı erik

1 avuç vişne veya vişne kurusu

1 su bardağı toz şeker

2 litre su

2 tane kabuk tarçın

10 tane kuru karanfil

2 limon veya 4 tane iri limon tuzu

Yapılışı:

Kaynamış olan 2 litre suyun içine iyice yıkanmış meyveler ve diğer malzemeler atılır. Suyun içindeki malzemelerle biraz daha kaynaması beklendikten sonra tencerenin kapağı yarım kapatıldıktan sonra ocağın altı kısılır ve erikler yumuşayıncaya kadar pişirilir ve pişen komposto ılıdıktan sonra buzdolabına konulur.

Kırmızı erik kompostosu soğuk olarak servis yapılır ve pilavların, böreklerin yanında iyi gider.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..