- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kırmızı erik kompostosu
Yaz sıcaklarında hafif mayhoş ve muhteşem tadıyla kırmızı erik kompostosu insanın içini fazlasıyla serinleten bir içecek. Bu kompostoyu pişirirken lezzetinin daha da artması için pişirirken içine bir avuç vişne ilave edebiliriz. Ayrıca içine kabuk tarçın, kuru karanfil, limon veya limon tuzu ilave edebiliriz.
Malzemeler:
20 tane iri kırmızı erik
1 avuç vişne veya vişne kurusu
1 su bardağı toz şeker
2 litre su
2 tane kabuk tarçın
10 tane kuru karanfil
2 limon veya 4 tane iri limon tuzu
Yapılışı:
Kaynamış olan 2 litre suyun içine iyice yıkanmış meyveler ve diğer malzemeler atılır. Suyun içindeki malzemelerle biraz daha kaynaması beklendikten sonra tencerenin kapağı yarım kapatıldıktan sonra ocağın altı kısılır ve erikler yumuşayıncaya kadar pişirilir ve pişen komposto ılıdıktan sonra buzdolabına konulur.
Kırmızı erik kompostosu soğuk olarak servis yapılır ve pilavların, böreklerin yanında iyi gider.
Afiyet olsun.