- Kategori
- Psikoloji
Kız o sana yaramaz

Biz erkekler bazen öylesine abukluklar yaparız ki, sonra döner kendimizide güleriz. Şimdi anlatacağım olay kendi köyümüzde ve bir yakınımın yaşadığıdır.
Bilirsiniz biz erkeklerin genellikle hovardalık yapmanın çok matah bir iş olduğunu sanmak gibi anlamsızlığımız vardır. Bizim Ali de hovardalık yapmaya özenir, Birgün köyde hovardalığı ile ünlü amcasının oğlu Memet ağabeye " Memet abi Allah aşkına bu hovardalığı nasıl beceriyorsun, bize kimse yüz vermezken senin çaputuna yağıyor" der. Memet ağabey " Ali oğlum gül gibi karın var ne işin var hovardalıkla " desede Ali bu işin sırrını öğrenmeye kararlı. "Allahını seven şu işin sırrını açıkla" der. Memet ağabey bakarki kurtuluşu yok. Anlatmaya başlar. "Bak ali bende senin gibi gençken bu işin sırrını Hacı Osman Ahmet'ten öğrendim. Bana gömleğinden bir parça yırttı verdi ogün bugün işim rastgitti " der. Ali hemen Memet ağabeyin üstüne atlar ve gömleğinden bir parça alır ve cüzdanına kor.
Ali gereken ilacı bulmuş ve hovardağa başlamanın tam zamanı diyerek eve gelir ve Banyo yapmak üzere soyunup banyoya girer girer girmesinede aksilik tüp bitmiştir. Şansı varki tüpcü de yakın hanımına selenir" Hanım Tüp bitmmiş bir seslende tüp getirsinler " der. Birazdan tüp cü tüp'ü getirir sofbene takar. Parasını vermek için hanımı ALi'ye seslenir "Ali Tüpcü'ye para vermem lazım bende de yok." Ali içerden " Cüzdan'ımdan al ver" der. Hanımı cüzdandan parayı alır ve tüp parasını öder. Ödemeyi öder de; Bu bez parçasının cüzdan da işi ne? Ali banyodan çıkar ve hanımı merakını gidermek için "Ali cüzdanındaki bez parçası ne"der. Ali şaşkın ne desede bu beladan kurtulsa? Hemen aklına bir cinlik gelir. "Ya hanım o bez okunmuş, korkmaya, saraya, birçok hastalığa iyi geliyormuş onun için cüzdanım da saklıyorum" der. Ve nasılda kurtuldum bu işten diye kendisi ile gurur duyar. Ama gel görki hiç beklemdiği birşey olur. Hanımı Bez parçasını ikiye bölüp bir parçasını kendi cüzdanına kor. Ali Şaşkın şimdi hanım'damı hovardalık yapacak diye içinden geçirir ve köze bamışcasına "KIZ O SANA YARAMAZ, KIZ O SANA YARAMAZ" deyip durur. Hanımı "Ali sana yarayan bana niye yaramasın" desede Ali şakın o hala "kız o sana yaramaz" diyor başka birşey demiyor. Zorla bez parçasını almaya çalışsada hanımı " Ali bu işte bir iş var, neden bana yaramaz onu anlatmadan vermem "der. Ali şaşkın ne halt ettim diye düşünür ama anlatmaktan başka da çaresi yoktur.
Biz insan lar kendimiz için hoşgördüğümüzü başkaları için hoşgörmezken, Kendimiz için hoşgörmediğimizi başkalrı için hoşgörürüz. Eşiniz için yaramaz dediğiniz şeyleri kendinizin de yapmaması dileği ile.