Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

22 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Kopenhag Zirvesi

Kopenhag Zirvesi
 

Kopenhag


Geçtiğimiz hafta, dünya liderleri Kopenhag İklim Zirvesi'nde bizi hayal kırıklığına uğrattı. Biz iklimi korumaya yönelik adil, güçlü ve yasal bağlayıcı bir anlaşma umut ediyorduk. Ancak, liderler bilimin gerektirdiği sera gazı salım azaltımları üzerinde anlaşma yapmadan ülkelerine döndüler. Ortaya atılan fikirler oldu, ancak gerçek hiçbir eyleme geçilmedi.

Dünden başlayarak, bugün dünyanın pek çok ülkesinde bu işin peşini bırakmadığımızı ilan eden eylemler gerçekleştiriyoruz. İstanbul’da Galata Kulesi’nin üzerine dört ayrı dilde ‘Kopenhag: İşimiz bitmedi!’ yazdık. Biz durmuyoruz ve sorumluluktan kaçmak için binbir takla atan politikacılara meydanı boş bırakmıyoruz.

Çünkü bu bizim geleceğimiz. Bunu sadece biz değiştirebiliriz.

Önümüzdeki aylarda liderlerin başladıkları işi bitirmelerini güvenceye almak, her birimizin tek tek harekete geçmesine bağlı. Sizin gibi milyonlarca insandan gelen baskı, dünya liderlerini müzakere masasına kadar getirdi ve şimdi bu işi bitirmeleri için size yeniden ihtiyacımız var.

Dünyanın geri kalanını anlamlı bir anlaşmanın çıkmasından alıkoyanlar, ABD, AB ve Avustralya gibi dünyanın en zengin sanayileşmiş ülkeleri. Karbon salımlarında en büyük paya sahip olan bu ülkeler, salımları azaltmak ve dünyayı bir enerji devrimine doğru götürmek için gerekli bütün imkanlara sahipler. Oysa bugün, sadece kendi menfaatleri için milyonlarca insanın hayatını tehlikeye atıyorlar.

Geleceğimizi değiştirmek için çabalarımızı bu ülkeler üzerinde yoğunlaştırmamız gerekiyor. Lütfen bu liderlere ulaşmak için bir dakikanızı ayırın ve başlanan işin bitirilmesi için dünyanın onları beklediğini hatırlatın. Liderler, sağlam ve güvenilir bir iklim anlaşması için sorumluluk almalı ve liderliğin gereğini yapmalı. Fethiye sarallar

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..