Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '11

 
Kategori
Mizah
 

Kör Edin (Kozan Fıkraları)

Kör Edin (Kozan Fıkraları)
 

Kör Edin (Kozan Fıkraları)


Derleyen : Türkeş Manga

Değerli okurlarım.

İnsan yaşamında acı ve tatlı günler olmaktadır. Bu özel günler ve yaşanan ilginç diyaloğlar zamanla karşımıza unutamayacağımız espritüel fakat düşündürücü olayları karşımıza getirmektedir. İşte bu yaşam biçimi o bölgenin kültür zenginliklerini ön plana çıkarmaktadır. Hiç merak ettiniz mi? Yada hiç Kozan bölgesine ait bir ıkra duydunuz mu? Eğer duymadınızsa sizlere aşağıda derlemiş olduğum Kozan fıkralarını sunuyorum.

Okurken keyif alacağınızı umuyor, fıkralarda adı geçen yörelerimizin de anlayışla karşılayacaklarını umuyorum. Buyurun biraz da Kozan fıkralarıyla gülün...

 

KÖR EDİN

Vaktin birinde padişahın biri vezirini yanına çağırır  ve “Vezirim bugün bir kulumu sevindireceğim  bana rast gele yakaladığın bir Kozan’lıyı getir” der.

Vezir hemen emri yerine getirir ve Kozan’lıyı apar topar padişahın huzuruna getirir.  Padişah  Kozan’lıya   “Bak evladım bugün neşem yerinde onun için istediğin herhangi  bir şeyi yerine getireceğim ama Kadirli'li arkadaşına da da sana verdiğimin iki katını vereceğim! Şimdi istediğini söyle bakalım” der.

Kozan’lı düşünür, düşünür işin içinden çıkamaz eğer araba istese Kadirli'li arkadaşının  iki arabası olacak, ev istese kendisinin bir evi olurken Kadirli'linin  iki iki evi olacak, evlenmek istese kendinin bir eşi diğerinin iki eşi olacak, düşünür düşünür artık dayanamaz ve padişaha sitemli bir şekilde;

--- ”Padişahım ne olursun bir gözümü şişle oyup kör edin” der.

 

Kozan hakkında daha geniş içeriğe ulaşmak için lütfen www.kozanbilgi.net web sitemizi ziyaret ediniz...

 
Toplam blog
: 23
: 562
Kayıt tarihi
: 04.09.11
 
 

KozanBilgi.Net Türkeş Manga tarafından kurulmuştur. Türkeş Manga 1965 yılında Adana ili Kozan ilç..