Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Kotu de oynasa Galatasaray

Kotu de oynasa Galatasaray
 

Galatasay'li oyuncularin sevinci


Galatasaray, belki de bu sezon oynadigi en kotu futbola ragmen Besiktas karsilasmasini 3-0 kazanmasini bildi.


MACIN OZETI


Galatasaray alisilmisa yaklasik kadrosuyla ciktigi Besiktas macina cok hizli basladi. Ilk dort dakika mutlak Galatasaray ustunluguyle gecerken, 4. dakikada Arda'nin kullandigi kose vurusunda Rustu'nun topu seyretmesini iyi degerlendiren Mustafa Sarp golunu atti. Milli maclardan yorgun donen oyunculara sahip Galatasaray, golden hemen sonra oyunu rolantiye aldi. Cok fazla Besiktas kalesinde gozukmedi. Dolayisiyla Besiktas oyunda daha aktif gozuktu. Bir kac tane de iyi pozisyon buldu fakat degerlendiremedi. Galatasaray'in ilk yarida golden sonra buldugu en etkili pozisyon Keita'nin ortasinda Kewell'in kafa vurusunun cok az farkla disari cikmasiydi.

Ikinci yariya Besiktas 2 degisiklikle ve hizli basladi. Oyunu yorgun Galatasaray'in sahasina yikmayi basardilar. Serdar Ozkan girmis oldugu mutlak pozisyonlari degerlendirebilmis olsaydi macin sonundaki skor cok daha farkli olabilirdi. Yine bir pozisyonda kaleci Le Franco'nun Serdar Ozkan'la ceza sahasi cizgisi etrafinda karsi karsiya kaldigi pozisyonda bana gore topu ceza sahasi disinda elle dokunusunu hakem sezemedi. Bu pozisyon da macin kirilma noktalarindan biriydi.

Oyunun Besiktas hakimiyetiyle gectigi bu anlarda, bireysel yetenekli futbolculara sahip Galatasaray bir kontraatakta Rustu'nun yine buyuk bir hatasindan dolayi Baros'un goluyle 2-0'i yakaladi. O dakikadan sonra da Besiktas skoru kabul etmis bir oyun anlayisina burundu. Oyunun son kisminda, Elano-Kewell-Baros uclusunun guzel organizasyonuyla Galatasaray 3. golu de yakaladi ve oyun bu skorla bitti.


GALATASARAY YORUMU

Galatasaray milli oyuncularinin yorgunlugundan olsa gerek, belki de sezonun en kotu oyununu oynadi. Ilk golden sonra Keita ve Sabri haric varini yogunu ortaya koyan bir futbolcu yok gibiydi. Orta saha, hucum ve defans hatti arasindaki baglantiyi kuramadi. Ozellikle ikinci yarida Galatasaray'in 2. golune kadar, Galatasaray defansi Besiktas forvetlerine orta saha yardimi olmadan hep bir veya iki eksik adamla yakalandi. Arda ilk golde kullandigi korner haric sahada yok gibiydi.

Ikinci yari baskin oynayan Besiktas bir gol bulabilseydi veya Le Franco oyundan atilsaydi, macin sonucu cok farkli olabilirdi.

Galatasaray yine de hucum hattinin zenginligiyle kotu oynadigi mactan hem de 3-0 galip gelmesini bildi. Kotu oynarak 3-0 galip gelmek Galatasaray'in kalitesini gosterdi.


BESIKTAS YORUMU

Mustafa Denizli sahaya cok degisik bir kadro surmustu. Bu kadro birlikte oynamaya alismamis olacak ki, cok daginik bir goruntu ortaya koydu. Bobo, Nobre, Holosko, Tello ve Fink'in yedek kulubesinde oturmasi, Mustafa Denizli'nin aldigi bir cok yanlis karardan en onemlisiydi. Bu karar Besiktas'in hucum gucunu cok azaltti.

Ikinci yarida yapilan iki degisiklik Besiktas'i canlandirdi fakat Serdar Ozkan girdigi pozisyonlarda cok beceriksizdi. Ikinci golu de yeyince artik Besiktas daha fazla zorlamayip Carsamba'yi dusunmeye basladi.

Rustu en kotu maclarindan birini oynadi. Ilk iki goldeki hatasiyla maci Galatasaray'a hediye etti. Nihat bu sezonki diger maclarda oldugu gibi cok etkisizdi.


Macin Yildizi: Keita ve Sabri

Hayal Kirikligi: Rustu, Nihat ve Arda
 
Toplam blog
: 17
: 402
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

1979 yılında İstanbul'da doğdum. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Ogretmenliği bölümünü 2..