Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Kürt meselesine bir de bu açıdan bakalım...

Kürt meselesine bir de bu açıdan bakalım...
 

Zaman Gazetesi yazarlarından Nuriye Akman’ın üç kürt genç ile yaptığı röportaj dikkatimi çekti ve sizinle de paylaşmak istedim.

Özelliklede şu günlerde yaşanılanlara bakılınca bir de onların söylediklerine bakınca düşüncelerimde değişme olmadı desem yalan olur.

Her ne kadar hümanist olmuş olsam da arada bir kafam karışıyordu “Kürtler neden böyle yapıyor” diye de ister istemez kendimi sorguluyordum. Bu gençlerin sitesini ziyaret edip, röportajlarını da okuduktan sonra yanıldığımı fark ettim.

http://gencsiviller.net/ Bu siteye girip bir bakın derim. Ne yapmak istediklerini birde buradan öğrenebilirsiniz.

Şu da var herkes bu gençler gibi değil. Arada çürükler çıkabiliyor. Bununla ilgili röportajlarında Nuriye hanım şu soruyu soruyor;

“PKK’ya sempati duyanların durumuna ne diyorsunuz? Bu bir kesin inanç mı, mecburiyet mi?

Cevap;(İdris) PKK bir sarkaç. Bir tarafında halk örgütü, direniş örgütü, öbür tarafında ise bir terör örgütü algısı var.Devlet Kürtlerin yaşama alanını, özgürlüklerini genişlettikçe bu sarkaç marjinal terör örgütü olma yoluna doğru kayacaktır. Ama bu devlet Kürtlerin yaşama alanını daralttıkça sarkaç direniş örgütüne doğru haraket edecek. Kürtlerin PKK ile daha içli dışlı olmasını sağlayacaktır. Tek kurtuluş olarak bu adres olmuş olacaktır. Bu sarkacı yönlendirmek tamamen devletin elinde.

(http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=603608 bu linkten röportajın tamamını okuyabilirsiniz.)

Genç sivillerin sitesine girdiğinizde birde bildiri ile karşılaşacaksınız. Çok ilginç bulduğum bir başka konuda zaten bu. Bildiride geçenlerden bir kısmı şunlar;

“Biz kim miyiz? Biz bu coğrafyanın Kürt gençleriyiz. Şiddetle tek ilgimiz onun mağdurları olmamız. Türk gençlerden tek farkımız onlardan ayrı olarak sadece okuma- yazmayı değil Türkçe konuşmayı da ilkokulda öğrenmemiz. Yoksa ne kadar yoksulluğu varsa bu memleketin biz de çektik. Biz de Sezen Aksu’ya, Neşet Ertaş’a ağladık. Farkımız Şivan Perwer’e, Aynur Doğan’a da ağlamamız”

“Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakan analarımızın göz pınarlarını kuruttunuz bu bayram arefesinde.”

“Tercihimizi yaptık. İlle de beraber yaşayacağız! İlle de bir arada yaşayacağız! Çünkü biz biliyoruz ki bu hayat ne Kürtlük ile geçer ne de Türklük ile.”

Herkesi duyarlı olmaya bir de bardağın bu tarafına bakmaya davet ediyorum. Evet , bugün yine yüreğimiz yandı. Daha ne kadar yanacak bu yürekler? Şimdi birlik olma zamanıdır. Bu ülke için. Zamanında nasıl atalarımız Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Laz’ı hep beraber bu topraklar için savaştıysa PKK’ya karşıda birlik olma zamanı da bizdedir. Kavgayı bir kenara bırakalım derim.
NE MUTLU GERÇEK İNSAN OLABİLENE

 
Toplam blog
: 65
: 1227
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

Aslen Hataylıyım ama Eskişehir'de yaşıyorum. Daha doğrusu okul nedeniyle Eskişehir'deyim. Eskişehir'..