Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '18

 
Kategori
Deneme
 

Kuru Kayısı Tatlısı ve Kuru Kayısının Faydaları

Kuru Kayısı Tatlısı ve Kuru Kayısının Faydaları
 

Kuru Kayısı Tatlısı

Yeterli miktarda kuru kaysı iyice yıkanır bir tencereye 1 kaşık tereyağı ilave edilir ve kavrulur. Üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker konur ve 1 su bardağı su konulur tencerenin kapağı kapatılır. Pişince 1 çay kaşığı tarçın serpilir ve servis tabağına alınır dövülmüş cevizle süslenir. Afiyet olsun.

Kuru Kayısının Faydaları

5 tane kuru kaysıyı 1 bardak sıcak suda bekletilir sabah erken kaysılar yenir ve suyu içilir, bağırsakların çalışmasında çok yararlıdır ve kabızlığın en iyi ilacıdır. Üstelik düşük kalorili bu yiyecek, kilo vermeye de yardımcı.

Kuru kayısı içerisinde yüksek miktarda A, B ve C vitamini barındırır. A vitamininin bileşeni olan Beta Karoten çok güçlü bir antioksidandır. Demir, potasyum, kansere karşı koruyucu olan bir besindir. Böbrek taşlarının oluşumunu önleyen kuru kayısı, karaciğer yetmezliğine karşı önlem almak isteyenlerin yardımcısıdır. Kuru kayısı, karaciğeri tedavi edici özelliğe sahiptir. Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerini önler. Potasyum deposu olması sebebiyle, kalp kaslarının daha iyi çalışmasını sağlar. İçeriğindeki A vitamini, göz sağlığı için oldukça önemlidir. Kuru kayısı ayrıca katarakt oluşumunu önlemeye yardımcı olur.  Kuru kayısı içerisinde bulunan A vitamini sayesinde cildinizin dostudur. Egzama, yanık, sedef, tahriş olma gibi sorunlara çözüm olur. Cildinizi yeniler ve daha parlak, daha canlı olmasını sağlar. Cinsel gücü artırır. Kan yapımını artırır. Astıma iyi gelir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..