Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '06

 
Kategori
Futbol
 

Liderlik el değiştirdi

Liderlik el değiştirdi
 

Ligin flaş takımı ve birincisi Vestel Manisa'yı deplasmanda Deivid'in golleriyle 3-2 yenerek, altı puan değerinde, derbi kadar önemli bir maçı kazanan Fenerbahçe, liderliği geri aldı.

"Lider bu hafta belli olacak" başlıklı yazımda, lig usulü karşılaşmalarda bir takımın kendi kazandığı puanlar kadar, rakiplerin kaybettiği puanlarla da dereceye girebildiğinden söz etmiştim.

Fenerbahçe-Vestel Manisa maçı, lig birincisiyle lig ikincisini karşı karşıya getiren ve sonucu iki takımın sıralamadaki yerini değiştirebilecek olan bir maçtı.

Karşılaşmanın liderin sahasında olmasının da ayrı bir önemi vardı. Bu durum Vestel için elbette bir avantaj teşkil ederken, sarı lacivertlilere, rakip sahada alınacak galibiyetle liderlik koltuğuna oturmak gibi bir prestij sağlayacaktı.

İkinci ihtimal gerçekleşti ve Fenerbahçe, Manisa deplasmanından lideri devirerek döndü, averajla da zirveye oturdu.

Bilinen bir gerçektir ki, zirvede kalmak, oraya çıkmaktan daha zordur. Zaten Fenerbahçe'ye karşı daha aktif ve daha agresif bir oyun sergilemeyi yeğleyen takımlar, onu koltuğundan edebilmek için şimdi daha da saldırgan bir tavır takınacaklar.

Ama gerçek liderlik, bütün bu hamlelere karşı gardını alıp, gerekli yerde ve zamanda sonuca ulaşmayı bilmektir.

Son maçlarında Fenerbahçe bu kıvama geliyormuş gibi bir izlenim bıraktı. Ancak ligin sonu açısından bir şey söylemek için henüz çok erken. En azından birinci yarı bitimine kadar durumu gözlemlemek lazım.

Bakalım önümüzdeki haftalar neler getirecek?

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..