Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '06

 
Kategori
Futbol
 

Panikten gelen galibiyet.

Panikten gelen galibiyet.
 

Dün gece sadece pozisyon tekrarlarından takip edebildim maçı. Pozisyon tekrarlarında da Galatasaray'ın pozisyonları ağırlıktaydı. Gençlerbirliği takımı sonuca ortak olabilecek bir maç çıkarttıysa da bunu o görüntülerden anlayabilmek pek mümkün değildi. Ama görünen gerçek şu ki, Galatasaray maçı kazanmak için herşeyi yapmış.

Gerets iki maç üst üste kazandıktan sonra bir güven geleceği yerde hala bir güvensizlik içerisinde ki kadroda büyük değişiklikler yapmış gene. Necati kenarda, Hasan Şaş kenarda, daha hala eksiklikleri olan Carrusca oyunda, hiç anlamlandıramadığımız bir şekilde de Ferhat oyunda. Cezası biten Orhan sakatlığı bahane edilerek oynatılmadı. Ferhat da en son harcanmışlığının izlerini atamamış bir şekilde sahadaydı. Gerets'i anlamak gerçekten mümkün değil. Carruscayı kazanmak istiyorsan bunu ilk yarının ortalarına kadar beklemen mi gerekirdi. Belki de adamcağızı sezon ortasında gönderilecekler listesinden kurtarmaya çalışıyor. Tabi ki takımı en iyi tanıyan o. Arda sakatlanmasaydı Carrusca'nın şans bulacağı falan yoktu. Adamcağız Türkiye Kupası'nda biraz hoş oynadı diye lig maçında da onbirde buluverdi kendisini. Ya sonra. İkinci yarı gene yok. Şimdi Gerets takımı mı, oyuncuyu mu yoksa kendini mi kurtarmaya çalışıyor. Bence bu şans bir gün döner ve artık hiç kimseyi kurtaramazsın Gerets hoca. O yüzden sakin kafayla düşün ve panik yapma bence.

Maçın sonucunu getiren gol de bu paniğin olumlu yansımasından ötürü geldi. Iliç gol atamadıkça panikledi. Gerets panikledi. Futbolcular panikledi. Fakat sahaya gayet sakin bir kral gelip golünü attı ve köşesine çekildi. Kralın oyuna girişi Gerets'in paniğinden yaptığı son hamlesinden dolayı idi. Fakat o golünü atarken gayet sakindi. Biraz da Gençlerbirliği savunması Hakan oyuna girdi diye panik yapabilseydi en azından bir önlem alabilirlerdi. Ama pek umursamadılar ilk başta sanırım. O da bunu acı bir şekilde cezalandırdı. Bazıları O'nun "gene tesadüfen" gol attığını düşündü. Adam tam bir tesadüfler imparatoru. Bence Hakan Şükür futbolu bırakıp devamlı sayısal loto milli piyango vs oynasın. Daha çok para kazanır! Değil mi sayın Cavcav?

Gençlerbirliği geçen hafta Trabzon'u nasıl yendi anlayamadık. Dün maçın ev sahibi Galatasaray, Galatasaray'ın ataklarının ev sahibi de Gençlerbirliği takımıydı. Eğer maç görüntülerinden bazı pozisyonlar kırpılmadıysa maç tek kale oynanmış gibi görünüyor. Sanırım Gençler takımı Trabzon'dan sonra biraz rehavete kapılmışlar ve bu maça hiç konsantre olamamışlar. Karşısında rehavete kapılınacak takım kim olsa farketmez ama kesinlikle Galatasaray da olmamalıydı. Eğer tarihi bir fark olmadıysa bunun sebebi İlhan Cavcav'ın bahsetmeye cesaret edemediği tesadüflerdi.

 
Toplam blog
: 16
: 803
Kayıt tarihi
: 29.10.06
 
 

Bazıları derler ki, maymun iştahlı ve her konuya merak salmış birihiçbirşey başaramaz. Bazıları da i..