Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Maçtan sonra suçlu avı

Maçtan sonra suçlu avı
 

Yarın akşam Euro2008’de yarıfinalde Türkiye-Almanya karşılaşacaklar. Saat 23:40’da veya 00:20’de veya 00:30’da maç bitecek. Belki sessiz bir şekilde koltuklarımızdan kalkmayacağız, belki de koltuklardan inip halıların üzerine oturup hedef olmamaya çalışacağız.

Onlara maganda diyorlar. Oysa onlara maganda demek yeterli mi? (1):

“Maganda:
Görgüsüz, kaba, anlayışsız, terbiyesiz ve uyumsuz kimse. (TDK Sözlüğü)

Bu tanıma göre ''maganda'' demek onlar için hafif kalır, hatta iltifat olur. Bu insan müsveddeleri için ''katil'', ''cani'', ''sapık'' gibi sözcükleri kullanmak gerekmez mi.”

Bu sözcüklerin hepsini kullanalım o kendini bilmezler için ve onların hepsinin birer “suçlu” olduğunu da unutmayalım.

Güvenlik güçlerinin görevi o suçluları yakalamaktır. O suçluların yakalanması için kolay ve başarı oranı yüksek olacak bir önerini anlatacağım:

1. Güvenlik güçleri ellerindeki tüm kayıt olanaklarını bu suçluları belirleyip yakalamak için kullansın.
2. Maçlardan sonra yoğun bir şekilde silah atılan yerlerle ilgili bilgiler masaya yatırılsın.
3. Bu konuda sabıkalı semtleri karşıdan gören yerlere sabit görüntü kayıt cihazları (kameralar, dijital fotoğraf makinaları) yerleştirilsin.
4. Sabit kameralara gündüz kayıtları alınsın.
5. Maçın olası bitiş dakikalarında da kayda geçilsin.
6. Görüntülerdeki silah atılan pencereler anında belirlenerek o çevredeki devriyeler hemen o dairelere baskın yapıp silahları yakalasın. Neye uğradıklarını anlayamasınlar.

Tüm şehirlerdeki tüm güvenlik olanakları yarın gece bu amaçla kullanılsın. Böylece yalnızca bir futbol başarısı değil, aynı zamanda toplumsal bir başarı elde edelim. Bu topluma zararlı kendini bilmezler ve silahları yakalansın.

Yarın gece Almanya’yı eleyelim. Ancak biliyoruz ki, onlar “aman silahlara sarılmayın” diyenlere gülüyor ve bildiklerini okuyorlar. Onlarla savaşması gerekenler görevlerini yapsınlar ve ertesi gün haberlerde o gece yakalananları görüp sevinelim.

Hiçbir başarı insan yaşamından daha değerli değildir. Silahla sevinmek ve sevinç gösterisi sırasında insan yaşamını tehlikeye atmak SAPIKLIKTIR. Bu sapıkları yakalamak güvenlik güçlerinin görevidir.

(1) ''Maganda'' derseniz bu ''iltifat'' olur (3-1-2007): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=19754

Ankara, 24 Haziran 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..