Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '09

 
Kategori
Mizah
 

Makul

Makul
 

Şükürler olsun, 1 Mayısı makul bir şekilde kutladık. Tıpkı 23 Nisanı kutladığımız gibi. Ve 19 Mayısı kutlayacağımız gibi. Başbakan da, bakanlar da, ve özellikle İstanbul Valisi, memnun ve mutludurlar. 1 Mayıs, makul ve makbul kutlandı. Taksim alanına, makul sayıda işçi alındı. Makul, sloganlar atıldı, makul nutuklar söylendi.

23 nisanı da makul bir şekilde kutladık. Öğrencilerimizin kıyafetleri de, gayet makuldu. Uzun paçalı
donlar, haşema benzeri şortlar ve süpermen pelerinleri. Milli Eğitim Bakanımız da, kutlamaları makul ve makbul olarak beğenmişlerdir. Önümüzde 19 mayıs var. Makul kıyafetler ve makbul hareketlerle, bunu da atlatırız inşallah.

Anayasa Mahkememizin, yeni binasının önündeki, yeni hekeli beğendiniz mi? Ayağında fistan, sırtında yelek, sağ elinde, pazarcı terazisi. Çek iki kilo domat. Eskiden terazi sol eldeydi. Şimdi sağ ele geçmiş. Neden acaba? Sol elin nesi vardı ki. Solculukla bir ilişkisi olabilir mi acaba? Yoksa daha başka şeyler mi düşünülmüş? İslamiyette her şey, sağdan başlar. Sağdan sola yazılır. Sağdan sola okunur. Abdest alırken, sağ elimizden başlarız. Sabahları evden çıkarken, önce sağ ayak dışarı atılır. Bir tek, taharet alırken, sol elimizi kullanırız. Bunlar tamam da, adaletin temsilcisinin, başı neden örtülmemiş? Adaletin temsilcisinin, gözleri neden şiş? Suratı, neden dördü beş geçiyor. Bu heykelin en makulu bu muydu? Heykelin tipini kim belirledi acaba, çok merak ediyorum? Benzemez kimse sana. Tipine hayran olayım. Terazinden süzülen, adaletine kurban olayım.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..