Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '18

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Manavgat Belediyesi ‘Basın Buluşması’ndan Gezi Notları

Manavgat Belediyesi ‘Basın Buluşması’ndan Gezi Notları
 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen


Öncelikle uzun bir aradan sonra merhaba.

Sanırım düşünmenin bile oto kontrol sistemimize takıldığı günümüzde, yazmanın ve paylaşmanın eskisi kadar zevk vermemesinden olsa gerek yazılarıma uzunca bir süre ara verdim. Gel gör ki yazma aşkı peşimizi bırakmadığından, bundan böyle yağı, tuzu, şekeri az; perhiz tadında belki biraz, olsa da; yazmaya devam edeceğim. Kaldığımız yerden ve yeniden merhaba…

İki günlük bir program çerçevesinde Antalya ve Manavgat basınını bir araya getiren Şükrü Sözen, Evrenseki’de bulunan Royal Dragon Otel’de gazetecileri ağırladı. Yapmış ve yapacak oldukları hizmetleri yerinde aktararak tanıtan ve detaylandıran Manavgat Belediye başkanı Şükrü Sözen, bu program dahilinde gazetecilere Manavgat ve Side’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Manavgat’ta doğmuş ve yaşamış biri olarak, yaklaşık 17 yıldır da yerel basın camiasının içinden biri olarak bu gezi notlarından izlenimlerimi aktaracağım sizlere.

İkinci defa seçilen ve görev süresinin ikinci yarısını da tamamlamak üzere olan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgatlıların yakından tanıdığı bir isim. Zira üç dönem belediye başkanlığı yapmış bir dedenin (Şükrü Sözen) ve sonrasında iki dönem aralıklarla görev yapmış bir babanın (İbrahim Sırrı Sözen)’in oğludur. Dolayısıyla kulak dolgunluğu ile bile olsa belediyeciliğin içinde büyümüş diyebiliriz rahatlıkla. Atalarından aldığı bu bayrağı bir adım daha ileri götürerek geleceğe yön veren isimdir.  

Sözen döneminde birçok ilke imza atıldığını söyleyebilirim. Bana göre ilki ve bizler için en önemlisi profesyonel anlamda bir basın danışmanı ile işe başlamış olması ve akabinde bunu ilerleterek ve kurumsallaştırarak devam ettirmesi. İkincisi; bir bayan olarak gündüz gözü ile bile geçmekten korkup ürktüğümüz, metruk yapılar ve kahvehanelerle dolu Irmak kenarlarını çağın gereklerine uygun, modern, Avrupa standartlarında bir seviyeye taşıyıp 7-70’e herkesin, gece birlere ikilere kadar rahatlıkla yürüyüş yapabildiği, bisiklete binebildiği, kişilerin ailesi ile birlikte oturup çay kahve içebildiği, yemek yiyebildiği 24 saat yaşanılabilir alanlar haline getirmiş olmasıdır. Bu çalışması ile de ulusal çapta birçok ödüle layık görülmüştür.

Hizmetleri saymakla bitmeyecek olan Manavgat Belediyesinin çalışmalarını özetleyerek gidersem, mezarlıklardan tutun da temalı parklara, kültür merkezlerine, spor salonlarına, hasta yakınları misafirhanesine, özellikle köylerden gelip eğitim almaya çalışan kız çocuklarının en büyük sorunu olan güvenlikli barınma çözümlerine, Manavgat’ta yaşayıp da daha bir kez bile bot turuna katılmamış, olanakları kısıtlı insanlara ücretsiz bot turlarına, yaşlılara evde bakım, huzur evi, kreş ve daha sayamadığım birçok hizmete Şükrü Sözen döneminde imza atılmış ve hayata geçirilmiştir.

Sn. Şükrü Sözen’in son bir çalışması var ki; deyim yerindeyse arı kovanına çomak sokmak misali… Konumu ve yüksek rant getirisi ile öyle her babayiğidin cesaret edemeyeceği,  bir nevi kurtarılmış bölge, dokunulamaz alan denilebilecek, ünü itibari ile de dünyaya mal olmuş Side’de oldukça radikal sayılabilecek bir işe soyunması, yapılamaz denileni yapması ve bunu herhangi bir güvenlik önlemine ihtiyaç duymadan gerçekleştirmiş olması ayrıca takdire şayandır. (Amma uzun cümle oldu be!) :) Turizm kenti olması hasebi ile üç etapta hayata geçirilecek olan ve şimdilik 100 yapının yıkıldığı proje tamamlandığında, kaçak ve metruk yapılardan arındırılacak olan Side, gerçek tarihi kimliğine kavuşmuş ve ününe ün katmış olacak. Ayrıca Manavgat’ta bulunan Rauf Denktaş köprüsü altında kaba inşaatı devam eden yeni bir proje daha var ki; tamamlandığında Manavgat Etnografya müzesi olarak Manavgat’ın tarihine ışık tutacak, gelecek nesillere hem bilgi hem ilham kaynağı olacak.  

İşte bu ve bunun gibi hem cesaret hem de ufuk gerektiren birçok işe imza atan Şükrü Sözen’e olan saygıyı sürekli sahada olan birisi olarak canlı canlı gözlemliyorum. Karşıt görüşten insanların bile “bunu yaptı ya gidip alnından öpesim var” dediği (örneğin kaymakamlığa yeni hizmet binası için Manavgat Belediyesi’nden tahsis edilen yer) bir isim Manavgat Belediye başkanı Şükrü Sözen.

Kısaca özetlemeye çalıştığım gezi notlarımı fotoğraf galerisi ile destekleyeceğim. Bu vesile ile oldukça bilgilendiğimiz, enformasyon ve konukseverlik dozu yüksek, çeşitliliği bol, dolu-dopdolu bir programla bizleri ağırlayan başta belediye başkanı Şükrü Sözen olmak üzere, emeği geçen tüm belediye çalışanlarına, ayrıca Toros Kadınları Emek Pazarı’nda bizleri ağırlayan Toros kadınlarına, yine %100 bir konukseverlikle bizleri ağırlayan Royal Dragon çalışanlarına teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim. 

 

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..