Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '13

 
Kategori
Haber
 

Manavgat Belediyesi’nden anma, açılışve Onur Akın konseri

Manavgat Belediyesi’nden anma, açılışve Onur Akın konseri
 

Manavgat Belediyesi’nin, Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli İçme Suyu İnşaatı Projesi tamamlandı. Kentin gelecek 50 yıldaki içme suyu sorununu çözen projenin açılışı, 2 Temmuz 2013 Salı günü Saat: 19.00’da Ulukapı Sülek Köyü, Sülek Tepesi’ne inşa edilen yeni su deposunda yapıldı. 
 
Tesisin açılışını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, sanatçı Onur Akın, AB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri yaptı. 
 
2012 Ocak ayında başlayan çalışmalar kapsamında Manavgat’ın kente yetersiz gelen içme suyu alt yapısı, Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 20 milyon 294 bin Avro değerindeki hibe kredileri ile tamamen yenilendi. Çalışmalar sırasında 22,2 kilometre yeni içme suyu hattı döşendi. Kanserojen madde içeren eski asbest boruları da içeren 41 kilometrelik hat iyileştirilmesi yapıldı. Ulukapı Sülek Tepesi’ne 10 bin m3’lük su deposu inşa edildi. 5 adet derin su kuyu pompası temin ve montajı ile 3 adet mevcut su kuyusunun da pompa değişimi yapıldı. İçme suyu hatları döşenirken,600 mmve800 mmçapında dev içme suyu boruları kullanıldı.
 
AB delegasyonu, bakanlık temsilcileri, danışman firmalar ile Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in sürekli ve titiz kontrolleri ile devam eden projede, Manavgat ile birlikte turizm bölgeleri Kızılağaç ve Sorgun’un dışında Hatıplar, Ulukapı, Çeltikçi içme suyu alt yapısı da yenilendi. 
 
Açılışta bir konuşma yapan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "AB ve Bakanlık hibe kredileriyle belediyeye finansal yük getirmeden bütün kentin içme suyu alt yapısını yeniledikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.  Gelecek 50 yılda su sıkıntısının artık yaşanmayacağını ve halkın bundan sonra kaliteli ve daha temiz suya kavuşacağını açıklayan Sözen, “Manavgat her yıl yüzde 7-8 oranında büyüyor. Hala 1970’lerde yapılan su hattını kullanıyorduk. Dolayısı ile su kenti olan Manavgat’ta, evlerde su sorunu yaşanıyordu. Manavgat’ın bir çok yerinde kansorejen borular kullanılıyordu. Bunların tamamı değiştirildi. Pompajlar, dev jeneratör sistemleri oluşturduk. Ve bütün sistem tamamlandı" dedi.  
 
Sözen, "20 milyon 294 Euro’luk bütçeli projenin yüzde 85'nin AB hibe kredili, yüzde 9'nu Manavgat Belediyesi ve yüzde 6'sının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılandığını" kaydetti.
 
Sözen’in ardından kısa bir konuşmaya yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise “Aydınlık yüzlü her zaman gurur duyduğum Manavgatlı hemşerilerim hepinize merhaba” diyerek başladığı konuşmasına 20 yıl önce Sivas’ta yakılarak canice katledilenleri anarak devam etti. Gezi Parkı eylemlerinde eylemcilere tazyikli suyla müdahale eden polislere ve hükümete gönderme yapmayı da ihmal etmeyen Akaydın, 'İçme suyunuzu hayırlı işlerde kullanmanızı diliyorum. Çünkü son aylarda, haftalarda biliyorsunuz su bazen hayırsız işlerde kullanıldı" diyerek açılışa katılanlardan yoğun alkış aldı. 
 
Açılışın ardından kısa bir süre önce hizmete açılan Cumhuriyet Meydanı’na akın eden halk, Onur Akın konseri ile coştu, birlikte şarkılar söyledi.  
 
Konserine 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Otelinde yakılanları anarak başlayan Onur Akın, onlar için 'Sen Kavga ol Ben Hasret' ve 'Bugün Dost Yarelenmiş' şarkılarını söyledi. Programına 'Geceyi Sana Yazdım, Bekle Bizi İstanbul, Asi ve Mavi, Gaybana Geceler, Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar' gibi sevilen şarkıları ile devam eden Onur Akın, bir ara sahneden inerek ‘Seviyorum Seni’ parçasını Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile birlikte halkı selamlayarak söyledi. 
 
Gecenin sonunda 'Her Yer Taksim Her Yer Direniş' pankartı açarak slogan atan TGB'li gençler ise Taksim'e ve Direnişe selam yolladı. 
 
Manavgat :Belediye Başkanı Şükrü Sözen'nin teşekkür ve açılış konuşması:
Onur Akın konserinden özet görüntüler:
 
 
 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..