Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '06

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Manisa'nın mor ineği: Köfteci Ali

Manisa'nın mor ineği: Köfteci Ali
 

Daha önce, bir tesadüf eseri keşfettiği Köfteci Ali’nin yerini, Sayın Emre Aköz de köşesinde yazmıştı, okuyanlar olabilir. Bizler ise yıllardan beri müdavimi olduğumuz Köfteci Ali Usta’nın restoranını, sadece bir porsiyon köftesini yemek için ta İzmir’den defalarca aşındırmış, saygın misafirlerimizi alıp gelmişizdir.



Köfteci Ali’nin mekanı, Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesi’nin içerisinde. İzmir yolu üzerinde, Manisa Migros mağazasına gelmeden hemen önce, sağa site içine sapıyorsunuz. Evet yanlış duymadınız burası bir “sanayi lokantası”. İşyerinin sahibi Ali Bey, yıllarca seyyar köfte arabası ile köftecilik yaparak ekmek parasını kazanmış birisi. Bir şekilde, sanayi içindeki bu lokantada yerleşik düzene geçmeyi başarıyor ve sonra devamı geliyor işte.



Şu anda lokantası, oldukça büyük bir alanda hizmet veriyor. Müthiş güzel dizayn edilmiş, çiçekler içinde ve havuz başında yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Kış aylarında ise kapalı bölümde şömine başında bu keyfi yaşamanız da mümkün.



Öğlen ve akşam saatlerinde, oldukça da büyük kapasitesine rağmen şansınız varsa boş masa bulabiliyorsunuz. Özellikle tüm Manisa sanayiinin fabrika sahipleri, yöneticileri, misafirleri, yerli ve yabancı müşterileri buraya akıyor. Tabi ki Manisa merkezden ve bizler gibi İzmir’den gelen müşterileri de hiç az değil.



Mönünün ağır topları; malum kömür ateşinde ızgara köfte, çöp şiş, pirzola, kokoreç. Piyazları müthiş lezzetli, limonlu ve sirkeli alternatifleri var, kullandıkları zeytinyağı ise tek kelime ile enfes. Bakır kupalarda gelen ayran son derece leziz ve hilesiz. Izgaraların yanında büyüleyici bir baharat karışımı geliyor. Izgarada pişirilmiş domates, biber ve soğanla birlikte.



Ve sıkı durun. Tüm bu lezzet bombardımanı, Köfteci Ali’nin nerelerden geldiğinin adeta bir nişanesi olarak, tabaklar yerine kağıtlarda servis ediliyor. Evet yanlış okumadınız, onca saygın müşteri, bu, paket kağıtlarının üzerinde önlerine gelen damak tadı için buraya koşuyor.



Tatlı olarak sadece kemalpaşa tatlısı var mönüde. Yapımı son derece basit olan bu tatlı bile o kadar lezzetli geliyor ki tadanlara, “acaba ortamın etkisiyle mi bu kadar hoş?” diye düşünmeden edemiyorsunuz.



Başlıkta dedik ya, Köfteci Ali; tam bir “Mor İnek”, Arman Hoca’mızın tabiriyle. İşiniz ne olursa olsun, iyi ve farklı olduğunuzda kazanmaktan başka çareniz yok galiba, değil mi?

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..