Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '07

 
Kategori
İzmir
 

Mavişehir mi, Batıkşehir mi?

Mavişehir mi, Batıkşehir mi?
 

İzmir’de yaşayanlar, Mavişehir denilen bölgeyi çok çok iyi bilirler. İzmir’in en pahalı semtidir. Buradaki çok katlı ve villa tipi binalar Emlak Bankası konutları olarak yapılmıştır.


Zemin, eskiden bataklık olan dolgu bir zemin yapısı arz eder. Yeterli altyapı çalışmasının gerçekleştirilmediği de yaşanan yağmurlarla defalarca kanıtlanmıştır.


Doğa, kendisinden haksız yere alınan değerlerini, er ya da geç yeniden insanlıktan geri talep eder, edecektir. Buradaki mevzu da aynen böyledir.


Bırakınız yağmurları şunu bunu, med-cezir hareketlerinde dahi, denizin en ufak yükselmesiyle, Mavişehir yolları, kaldırımları sular altında kalmaktadır. Ya bir de şiddetli yağışlarda?


Geçtiğimiz 10 Kasım günü, malum bölgede, İzmir’e, metrekare başına 31kg. yağmur düştü. Ve kentin en modern(?) ve zengin semtinin içler acısı durumu...


Arabalar ve güvenlik kulübelerinin camlarına kadar yağmur suları yükselmiş. Yollar ve kaldırımlar, aydınlatma direklerinin takip ettiği çizgi sayesinde belli oluyor sadece.


Mendirek kaybolmuş ve meskun mahal denizle birleşmiş durumda. Yeşil alanlar, çocuk parkları sular altında. Sadece kaydırakların ve salıncakların en üst kısımları görülebiliyor.


Burası İzmir. Ülkenin en modern kenti. Burası Mavişehir. İzmir’in en pahalı ve lüks semti. Yorum sizin, yorum yönetenlerin. Yorum iktidarsız muktedirlerin.


@Geçen sene bugün “Yaptığın İşi Seveceksin, Sevdiğin İşi Yapacaksın”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=13727


@Geçen sene bugün “Nane Yapraklı Soda-Vişne-Limon-Votka Alır mısınız?”: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=13747

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..