Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mehdi bey, bugün Diyarbakır'da açılış yaptı.

Mehdi bey, bugün Diyarbakır'da açılış yaptı.
 

http://www.haberler.com


Mehdi bey ile Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç bugün Diyarbakır'da tarihi Ulu Camii'nin restorasyonu biten bölümünün açılışını yaptı.

 
Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç ile birlikte , Diyarbakır'da tarihi Ulu Camii'nin restorasyonu biten Hanefi bölümünün açılışı sırasında düzenlenen törende, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, şunları söyledi:
 
"Bugün sadece Diyarbakır'ın dini, kültürel hazinelerinden biri değil, İslam aleminin önemli merkezlerinden biri olan Diyarbakır Ulucami'nin bir başka deyişle Camiyi Kebir'in restorasyonunun tamamlanması nedeniyle bir aradayız."
 
Mehdi beyin biyografisi ise şöyle:
 
Mehdi bey, 1 Ocak 1956'da Diyarbakır’da doğdu. Babasının adı peygamber efendimizin babasının adı gibi, Abdullah, annesinin adı ise Fehime’dir. Veteriner Hekim ve Tarım Ekonomisi Uzmanıdır.  Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere’de University of Aberdeen’de, doktorasını Ankara Üniversitesinde tamamladı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının değişik birimlerinde üst düzey görevlerde bulundu. 22 ve 23. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. 
 
22. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Batı Avrupa Birliği Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptı. 59 ve 60. Hükümette Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevini üstlendi. 61. Hükümette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine atandı. Halen bu görevi sürdürmekte olan Mehmet Mehdi Eker İngilizce bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..