Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '09

 
Kategori
Futbol
 

Mehmet’i Beşiktaş, Topuz’u Fenerbahçe alacak

Mehmet’i Beşiktaş, Topuz’u Fenerbahçe alacak
 

Bir babama gidip sorayım diyorum, doğarken Kanarya diye mi bağırdım, Kara Kartal diye mi?


Transfer bilmeceleri, ne sadece bugünün olayıdır, ne dünün, ne yarının. Her sezon buna benzer olaylar yaşanmıştır, futbolsuz geçen dönemi şenlikli kılmak için futbol kamuoyunun böyle ‘gergin’ konulara ihtiyacı var. Mehmet Topuz olayı da bu senenin gündemini oluşturacağa benziyor. Beşiktaş, Fenerbahçe, Kayserispor Başkanları, menajerler, ‘parayı veren düdüğü çalar ‘ diyerek Kayseri Onursal Başkanı olma sıfatını boşu boşuna almadığı belli olan belediye başkanı, Mehmet Topuz, hatta Rıdvan Hoca, hatta küçük Ahmet Çakar bile olayın içine girdi. Herhalde bunu halletse halletse arabulucu iyi polisimiz Kayserili Cumhurbaşkanımız halleder.

Olayın Fenerbahçe tarafı, futbolcunun bir beyanıyla daha hiçbir detay görüşmeden çat diye Kayseri yönetimiyle anlaşmış. ‘Parayı verdim, düdüğü çalmadan gitmem’ diyor. Demiyor ki bu futbolcu Beşiktaş forması giydi, 50 milyon dolar verseniz oynamam diyerek Fenerbahçe forması giymeyi eziyet olarak görme noktasına getirdi, bu çocuğu sahaya çıkarsak seyirci ne yapar, nasıl tepki verir? Benim inancım, bu noktadan sonra futbolcunun Fenerbahçe’ye yarar sağlayamayağı yönünde.

Olayın Beşiktaş tarafı ise, ‘zorla güzellik olmaz’ / ‘futbolcu mal değil, alınıp satılamaz’ nidalarıyla inliyor. Devre arasında Yusuf’u Trabzon idmanına gidip arkadaşlarıyla tanıştıktan ve 'Trabzonspor’da oynamak istiyorum' demeçleri verdikten sonra bir ‘gece yarısı operasyonu’ ile Beşiktaş’a kazandırdığını ve bunu başarı olarak görüp her yerde anlattığını unutmuş sanırım. Boşuna milletimiz ‘balık hafızalı’ demiyoruz. Bir de üstüne TV’lerde seviyesiz muhabbetlere girerek, şampiyonluk ve aile kavramıyla sağladığı imajı yerle bir etmesi var ki, affedilir gibi değil.

Olayın Kayseri tarafı, ‘ben alacağım paraya bakarım’ noktasında, malumunuz orası Kayseri. Dün futbolcuya ‘seni hiçbir kulüp istemiyor git kendine kulüp bul’ dediğini unutmuş, ‘ben futbolcuyu sattım, her hakkı bende saklıdır’ modunda. Istese bu konunun karar mercii olarak 5 dakikada bu konuyu çözebilir, ama bu kaostan yararlanma amaçları var gibi görünüyor, malum böyle gergin ortamlar olsa olsa futbolcunun değerini arttırmaya yarar.

Mehmet Topuz ise Türkiye’mizde menajerlik sisteminin ne kadar ‘düzgün’ işlediğini gösterdi bize. Bir bakıyoruz Beşiktaş forması giyip ‘doğuştan Beşiktaşlıyım’ demeçleri veriyor, bir bakıyoruz direk Fenerbahçe Başkanı’nı aramış, bir bakıyoruz gizli bir yerlerde saklanmış, bir bakıyoruz sinir krizi geçirmiş. Menajer değişmiş, olsa ne olur, olmasa ne olur ..

Peki Mehmet Topuz bu kadar eder mi? Kesinlikle etmez. Güçlü kuvvetli bir futbolcu olsa da, takım oyunu oynayamayan, bireysel olarak takımı yönetme hırsıyla her daim Kayserispor’u geriye götürmüş bir küçük takım futbolcusu. Bana göre ne Fener’e , ne Beşiktaş’a yararı olur. Kaldı ki 6-8 milyon euro, futbolcunun değerinin çok üstünde. Kayserispor bana göre yıllardır satmayarak Mehmet Topuz’u ‘yıllanmış şarap’ yaptı, bundan sonra da açılınca ekşimiş olacak gibi görünüyor.

Bu gidişle Mehmet’i Beşiktaş, Topuz’u Fenerbahçe alacak, kasalarından çıkan euro’lar da Kayseri kasasını dolduracak.

 
Toplam blog
: 55
: 969
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

29 yaşındayım. İTÜ Tekstil Mühendisliği mezunuyum. Evliyim. Çocukluğumdan beri futbol gönüllüsüyüm. ..