Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Melankolinin ardından

Melankolinin ardından
 

"Huzursuz bir akşamüzerinin uzayan gölgeleri arasında bir yolculuk bu. Huzursuzluk, uzayan gölgelerin ürünü mü yoksa ferahlatması gereken vaktin yan etkisi mi bilmiyorum. Adımlarım kimi zaman sıklaşıp kimi zaman isteksiz, seyrek bir hal alıyor.

Üst taraftaki kalabalık caddeden aşağıdaki sahile, ağaçlıklı yolun kenarına işte böyle tutarsızca inen adımlarım, belki de son kez tepelediği bu kaldırımlara düşen gölgelerden rahatsız sanki.

Gerçekten çok güzel, alımlı, yığınla hatırayı barındıran bu şehirden isteyerek ayrılma hazırlıkları yaparken, son günlerde yaşadığım gergin bekleyiş şehrin renklerine yansıyor adeta. O pırıl pırıl parıldayan lacivert deniz matlaşmış, gökyüzünün maviliği bir sis perdesiyle birlikte inen basık sıcak havanın gölgesinde kalmış. Denizin o mat rengine ağaçların yeşili de eşlik ediyor sanki bugün. Yeşil yaprakları kararmış, gölgeleri karanlıklaşmış bugün. Belki bugün renkler böyle. Ama belki de bütün bu renkleri zihnimin içinde kendi gerginliklerimle değiştiriyorum. Bilmiyorum…"

Yukarıdaki satırlar yaklaşık on gün önceki melankolik anlarımdan dökülenler. Şimdi okuyunca bugünle olan tezatlığını yaşadım içimde. Ve anlatmaya karar verdim bu çelişkileri.

Öncelikle hala aynı şehirde bedenim. Bedenim aynı şehirde de olsa ruhum kanatlanıp taşındı çoktan ve yeni yerine yerleşti. Bedenim burada başka telaşlarda ama ruhum kendi meşgalesi içerisinde ve hiç de o melankolik hallerde değil.

Sabırsız ruhum, tüm umutlarını da yanına alarak gitti, bütün heyecanlarıyla gitti. Hayallerini, planlarını, mutluluklarını, arzusunu, aşkını, velhasıl ne varsa hayata dair götürdü yanında.

Laf aramızda iyi de etti hani.

Bir başka sahilden denize bakıyor şimdi. Başka sahilde aynı yosun kokusunu hayallerindeki kokuya katıp içine çekiyor.

Orada bir eli alıyor ellerinin arasına, sıcaklığını yüreğinde duyuyor. Ellerinin arasındaki el, yüreğini avuçlarına alıyor.

Karnında sancı oluyor her derdine derman olan eller.

Bedenimi de artık ruhumun ardından oralara götürmenin zamanıdır. Bütün geç kalmışlıklara rağmen.

 
Toplam blog
: 88
: 912
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

1969 yılında Tarsus'ta doğdum. İktisat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi mezunuyum. Amatör olara..