Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ulaşım

Ulaşım
 

İstanbul’ un ulaşım sorunu malum, yıllardan beri gündemden düşmemiştir. Tartışılır, çözümler önerilir, ama iyileşme maalesef olmaz. Özellikle seçim öncesinde bu tartışmalar iyice alevlenir. İşte yine bir seçim öncesindeyiz. Tartışmalar henüz yok gibi. Ama, ulaşım ( trafik ) sorunumuz gün geçtikçe dayanılmaz bir hal almaya devam ediyor. Duyduğuma göre on sene öncesine göre kişi başına yolculuk sayısında gerileme varmış. İnsan sayısı artıyor, yollar artıyor ama bizler daha az şehir içinde bir yerden bir yere gidiyoruz. Halkın geçim parametresindeki gerilemede bunun nedeni olabilir, ama ana neden yolculuk süresinin uzaması ve daha fazla dertli hale gelmesi. Birçok kişi “bugün de evde oturayım” veya işten eve gelince “dışarıya bu akşam çıkmayalım” diyor.

Ulaşım konusunda tecrübeli bir çok uzman yıllardan beri toplu taşımadan bahsetmekte. Ve kaçınılmaz çözüm demekte. İleri konumdaki birçok şehirde metro yapılaşmasının durumu bilinmekte. Maalesef bizde doksan başında başladı ve yüzyıl gerideyiz. Şimdi Marmaray Projesi var, kanımca toplu taşıma adına olumlu bir adım. İstanbul küçük adımlarla metrolaşıyor. Ama toplu taşımaya özendirme çalışmaları hala yetersiz. Hala 3. köprü konuşuluyor, köprü yapımının ulaşım sorununa çözüm olmadığını hala göremiyoruz. Yeni köprü yeni Sultanbeyli’ler demek. İstanbul’un ormanı azalıyor, su havzaları azalıyor. Küresel ısınmada karbon salınımından bahsediyorlar, daha az salınım için neler yapılabilir. Toplu taşıma araçlarını en kısa zamanda günümüz teknolojisine nasıl uygun hale getirebiliriz.

Evet seçim öncesindeyiz ve bakıyoruz da hiçbir partiden doğru dürüst ses gelmiyor.

Son olarak, şu kısa hatırlatmayı yapmak istedim;

Çocukluk yıllarımızda, okulla ev arası mesafeyi bugünle karşılaştırdığımızda o günlerde kar tatilinin olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..