Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası
 

MALZEMELER
1 su bardağı kadar kırmızı ya da sarımercimek
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet büyükçe havuç
1 yemek kaşığı ile un
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
6 su bardağı kadar kaynamış sıcak su
1 çay kaşığı kadar  tuz
1 çay kaşığı ile karabiber
 
NASIL YAPILIR?
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğradıktan sonra .
Ayçiçeği yağını derin bir ota ateşte tencerede kızdırın.
Doğradığınız soğanları orta ateşte 2- 3 dakika kavurun.
Kavrulan soğanlara unu ekleyerek kokusu çıkana   ve renk alana kadar kavurma işlemini  devam edin.
İri parçalar halinde kestiğiniz havuç ve patatesleri tencereye aktarın.
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra isteğe göre et su tablet ile hazırladığınız sıcak suyu ve süzdürdüğünüz ve bol suda yıkadığınız mercimeğin suyuna ilave edin.
1 çay kaşığı ile tuz ve karabiber ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 40 dakika pişirmeye devam edin.
Çorbanın pürüzsüz bir form alması için; el blenderinden geçirerek sıcak olarak servis edin.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..