Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Meydanı boş buldular

Meydanı boş buldular
 

Kalemimi sahne sanatları üzerine keyifli bir yazı yazmak için elime almıştım, ancak Danıştay yargıçlarına yapılan saldırı nedeniyle ne keyif kaldı ne de istek. Yeter artık! Önce Cumhuriyet gazetesi, ardından Danıştay’a yapılan saldırılar işi ne kadar ileri götürdüklerini göstermez mi? Ne kadar ileri gittiklerinin farkında mısınız arkadaşlar? Arkadaşlar! Size sesleniyorum. Biz de namussuzlar kadar cesur olmalıyız. Yazalım, konuşalım, tepki gösterelim. Yeter ki sesimiz onlardan daha gür çıksın. Aksi takdirde Cumhuriyetimize yapılan bu saldırılar devam edecektir, çünkü onlar bizden daha çok çalışıyorlar. Özeleştiri yapmanın zamanıdır. Her şeyi aydın yazarlardan, cumhurbaşkanından, güvendiğimiz köşe yazarlarından beklemek olmaz. Hep hazır bekliyoruz, çünkü hazır bulduk biz bu Cumhuriyeti. Ne 1920leri ne de 1980leri yaşadık.

Devlet Bakanı M. Ali Şahin: “Olayın arkasındaki kişiler bulunacaktır, sürprizlere açık olun” diyor. Meclis Başkanı, olayın Danıştay’ın verdiği türban kararı ile ilgili olduğu yönündeki sorular üzerine: “Öyle olsaydı, muhalefet oyu veren yargıcı vurmazdı” diyerek sanki “saldırı yapan kişinin” (yeni yasa gereği ‘Katil’ diyemiyorum) avukatlığını yapıyor. Başbakan, türban kararını anında eleştirirken, Danıştay’a yapılan saldırıyı kınama işini saatler sonraya bırakıyor. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş “Büyütülecek bir olay değil, üzerinde durmayalım. İçeride ve dışarıda tepkiye yol açabilir. Turizm zarar görebilir” diyor. Murat Bey, turizm zarar görmesin diye, piyasalar dalgalanmasın diye, satalım o zaman bazı değerlerimizi, ne dersiniz?

Vakit gazetesi türban kararı ardından hedef gösteriyor, ardından olay gerçekleşiyor. Gazetede fotoğraflar çıkıyor. O fotoğraflardaki kişilerden bir tanesi aramızda değil artık. Tıpkı diğer aydınlar gibi…

Zaman oturma zamanı değildir. Benim gibi düşünen arkadaşlar! Ne iş yapıyorsanız o işi en iyi şekilde yapmaya çalışın, o işte en iyi olun ve söz sahibi olun. Sesimizi duyurabilmek için güçlü olmamız lazım. Elimizde güç olduğu takdirde istediklerimizi yapabilir, istemediğimiz bu olayların önüne geçebiliriz. Onlar bu işi bizden daha iyi yapıyorlar. Eğitim kurumları ile, kadrolaşma politikaları ile, birbirlerine bağlılıkları ile, cesaretleri ile… Bu işi bizden daha iyi yaptıkları kesin. İstedikleri “şeye” her zamankinden daha yakınlar. Hazır bulduğumuz bu cumhuriyeti kolayca kaybetmek istemiyorsak, çok çalışmalıyız arkadaşlar. Meydanı boş bırakmaya gelmez.

Not: Mayıs 2006'da Radikal Genç ekinde yayınlanan bir yazım.

 
Toplam blog
: 12
: 1504
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

İzmir, 1983 doğumluyum. İstanbulda lisans eğitimimi tamamladıktan sonra İzmir'e döndüm. Hedeflerim d..