Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Mezhepsel fanatizminize Milli Takımı alet etmeyin!

Mezhepsel fanatizminize Milli Takımı alet etmeyin!
 

Mezhep fanatizmi, öteki fanatizmlerden daha ilkel bir duygudur. Mezhep fanatikleri (mezhep mensupları demiyorum fanatıklerini kastediyorum) çoğu zaman kendilerini "azınlık" gibi algıladıklarından, yapılan her işte aleyhlerine bir kasıt ararlar.

Bu yüzden sık sık mağduriyet edebiyatı yaparlar. Aslında, futbol takımı fanatiklerinin hakemin kendi takımları aleyhine çaldığı her düdüğü haksız saymaları gibi bir şeydir bu. Ne var ki, sonuçları itibariyle daha sakıncalıdır; çünkü sosyal barışı bozar.

Mezhep fanatizminin yeni örneği, Milli Takımın genç ve başarılı Teknik adamı Abdullah Avcı'ya karşı yürütülüyor. Güya Abdullah Avcı, futbolcu Selçuk İnan'ı Alevi-Nusayri olduğu için oynatmıyormuş!.

Şu hamasate bakın; hayır şu hamakate bakın!... Milli Takım teknik direktörü önce futbolcunun mezhebini meşrebini mi inceliyor; herkesi kendiniz gibi "mezhep manyağı" mı sanıyorsunuz?

Bu yumurtayı kim yumurtladı... Hangi hainin ortalığa saldığı pislik bu...Yoksa, Suriye Muhaberatı bu kadar etkin mi çalışıoyor bu ülkede....

İşin vehametine bakın ki, Abdullah Avcı'ya vurmak isteyenler, genç futbolcuyu da bir tür deşifre ederek zor durumda bırakıyorlar.

Bu nasıl bir utanmazlıktır ki ülkenin şu zor günlerinde fitne üstüne yeni bir fitne atıyorsunuz. Bu ülkede Alevi futbolcu ilk defa mı çıkıyor; hiç mi Alevi futbolcu görmedik... Yoksa onları oynatan teknik adamların hepsi de Aleviydi de biz mi bilmiyorduk.

Bu ülkede kurumların kuruluşların başına inanmış insanlar, düzgün adamlar gelince, fitne fesat merkezleri hemen harekete geçiyor. En çok kullandıkları fitne aletlerinden biri de bu mezhep işi...

Şimdi  öyle pis bir baskı oluşturdunuz ki, adam futbolcu formda olmadığı için takımdan kesse bir türlü kesmese bir türlü...Yani, Abdullah Hoca bu futbolcuyu sürekli oynatmak zorunda mı şimdi...Oynatmasa mezhepçilik mi yapmış olacak?

Hainlik ruhlara sinen bir pisliktir. Bu pislik daima ortalığı kokutur. Terör belasıyla uğraştığımız şu günlerde kendi pisliğinizi içinizde saklayın da bir de siz midelerimizi  bulandırmayın!

 

 

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..